Rozen biologisch beschermen

Rozen biologisch beschermen

Tuinplanten | 05 maart 2021

Rozen kunnen beschermd worden tegen luis door er lavendel, salie (salvia), tijm of Pyrethrum tussen te planten. Uien en bieslook beschermen rozen eveneens tegen luis en versterken bovendien de geur.

Lavendel

Lavendel is een gemakkelijke plant die het hele jaar door mooi blijft. De plant heeft grijsgroene bladeren en mooie paarse bloemen. De plant kan ongeveer 50 cm hoog worden. Lavendel kan mooi gecombineerd worden met witte rozen. Bijkomend voordeel is dat de lavendel de luizen tegenhoudt.

Salie

Salie is een kruid die voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Het kan gebruikt worden om mee te koken, maar het heeft ook een geneeskrachtige werking. De bloemen zijn paars gekleurd. De bladeren van salie groeien in paren en zijn grijsgroen van kleur. Als u van plan bent om rozen te planten, kunt u er ook salie naast zetten. Dit voorkomt dat luizen op de rozen gaan zitten.

Tijm

Tijm is een plantje met een zeer aromatische geur. Het plantje wordt ongeveer 30 cm hoog. Tijm kan 's zomers prima gedroogd worden omdat het een houtige stengel en kleine blaadjes heeft. Mocht u rozen willen planten dan is het aan te raden er tijm bij te zetten tegen luis. Bovendien is de combinatie tijm en rozen erg mooi.

Pyrethrum

Pyrethrum wordt vooral gekweekt om de opvallende bloemen die op margrieten lijken. Meestal heeft de Pyrethrum wit gekleurde bloembladeren met een geel hart. Ook deze plant kan goed gecombineerd worden met rozen om zo de luizen van de rozen te houden.

Uien

Het is niet moeilijk om met sieruien mooie combinaties in de tuin te maken. Sieruien in combinatie met rozen geven een romantische uitstraling in de tuin. Wanneer uien naast rozen worden geplant zijn ze ook nog eens nuttig. Uien geven namelijk een geur af die bladluizen weren. Hier profiteert de roos van indien die dichtbij de uien is geplant.

Bieslook

Luizen houdt u ook op een afstand door een kruid als bieslook naast rozen te planten. Bieslook is verwant aan ui, prei en knoflook. De plant bloeit in de maanden juni en juli. De bloemen zijn blauw-violette gekleurd.

Recente artikelen

De grote voordelen van planten in het najaar
Het verplanten van jouw tuinplanten
Winter checklist: Maak jouw tuin, (dak)terras of balkon winterklaar

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Ik ga bestellen

Choose your country

  1. België België
  2. Belgique Belgique
  3. Deutschland Deutschland
  4. France France
  5. Nederland Nederland
  6. Österreich Österreich
  7. Schweiz Schweiz
  8. Suisse Suisse
  9. United Kingdom United Kingdom