Kunstplanten: voor diegene met iets minder groene vingers

Kunstplanten: voor diegene met iets minder groene vingers

Kamerplanten | 28 september 2020

Heb jij ze al in huis? Een van de meest trendy groenproducten van dit moment? Het klinkt vreemd maar toch is het zo, een kunstplant in huis en zelfs mixen met échte natuur is zo gek nog niet. Waarom? Door vele ontwikkelingen is de kwaliteit inmiddels zo toegenomen, dat ze van een afstand moeilijk zijn te onderscheiden van echt. Hierdoor worden deze planten steeds populairder. Kunstplanten worden vaak gemaakt van kunststof, waarbij tot in detail wordt gelet op de kleuren van de plant en de patronen op de bladeren. Ze hoeven niet perfect te zijn, dat is de echte versie ook niet. Sommige hebben zelfs de oneffenheden die echte planten ook hebben, op die manier gaan ze steeds meer als ‘kopie van de natuur’ door het leven.

Let wel op: kunst is geen vervanger van de natuur!

Kunstplant in plaats van een levende versie

Waarom zou je voor een kunstplant kiezen als je ook dezelfde plant puur natuur kan nemen? Wij geven je 5 redenen waarom een kunstplant beter kan zijn dan een levende plant.

 1. Je hoeft een kunstplant nooit water te geven. Ideaal dus voor het geval je niet vaak thuis bent, vaak vergeet je planten water te geven of wanneer je gewoon geen groene vingers hebt. Over het algemeen hoef je een kunstplant helemaal niet te verzorgen, tenzij je deze ook buiten wilt zetten. Op dat moment raden wij aan om goed in de gaten te houden of de plant alle weertypes overleefd.
 2. Je kan kunstplanten overal neerzetten waar je wilt. Bij levende kamerplanten moet je goed opletten of deze niet te veel of te weinig zon krijgt. Kunstplanten kunnen overal staan, dus ook in de donkerdere kamers als de badkamer en het toilet.
 3. Je hebt altijd een plant die volop presteert. De bloemen zijn altijd de felste kleuren en het groen verliest nooit zijn glans. Elke keer dat jij thuis komt, word je hartelijk verwelkomt door de mooiste kleuren.
 4. Zoals eerder benoemd is de kwaliteit van de kunstplanten steeds meer toegenomen. Dit betekent niet alleen dat de plant er echter en mooier uitziet, maar ook dat de planten veel langer mee gaan. Je hoeft dus maar een keer jouw favoriete plant aan te schaffen om er jaren plezier van te hebben.
 5. Kunstplanten zijn voor iedereen. Je hoeft niet veel kennis te hebben van groen om er toch van te kunnen genieten. En kunstplanten zijn dé oplossing voor mensen met allergieën.

Onze aanraders wanneer je niet voor echt groen kiest

En? Hebben we je overtuigd om een kunstplant aan te schaffen? Dan zijn dit de aanraders die amper te onderscheiden zijn van de levende versie volgens het Nederlandse televisie programma “Eigen huis & Tuin”.

Kunst Pilea

Kunst Tradescantia hangend groen

Kunst Dracaena

Kunst Ficus


Zelf hebben wij ook nog 4 toppers op een rijtje gezet:

Kunst Monstera

Kunst Begonia

Kunst Calathea

     

Recente artikelen

Liefdevol groen voor een leven vol geluk
Uit jouw liefde voor groen
Creëer jouw eigen urban jungle

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Ik ga bestellen

Choose your country

 1. België België
 2. Belgique Belgique
 3. Ceska Republika Ceska Republika
 4. Deutschland Deutschland
 5. France France
 6. Italia Italia
 7. Magyarország Magyarország
 8. Nederland Nederland
 9. Österreich Österreich
 10. România România
 11. Schweiz Schweiz
 12. Suisse Suisse
 13. United Kingdom United Kingdom