Speciale bloembollen plantmethodes:
voor een extra kleurrijk resultaat !

Heerlijk in de tuin werken, met de handen in de grond om één te worden met de natuur. Bloembollen planten maakt iedereen gelukkig, zeker als je het samen doet, en verbindt ons met de aarde. Niet iedereen heeft het geluk van een grote tuin vol bloemen, maar elke plantliefhebber wil toch genieten van de meest kleurrijke bloemen. Daarom hebben we hier de handigste planttechniek voor bloembollen op pot. Zo kan jij altijd en overal aan de slag met jouw favoriete bloembollen.

Bloembollen planten

Het is geen nieuw gerecht maar een techniek om bloembollen te planten: lasagne beplanting. Met deze simpele methode verander je jouw lege bloempotten tot kleurexplosies. En nee, deze kunnen niet gegeten worden.

 • Bloembollen lasagne:

Eigenlijk houdt lasagne beplanting simpel gezegd in dat je laagjes maakt van bloembollen, gesorteerd op de volgorde waarin ze tot bloei komen. Zo kan je maanden na elkaar genieten van verschillende soorten bloemen. Belangrijk is dat je de laatst bloeiende bol onderop plant. Deze gaan dus als eerste de pot in. De vroegst bloeiende bloembollen leg je bovenop. Vergeet niet tussen de bloembollen een laag potgrond te leggen: zoals de saus bij de lasagne.

Jouw eigen bloembollen lasagne maak je als volgt:

 1. Neem een grote en diepe bloempot waarin je meerdere lagen van bollen kwijt kan.

 2. Kies de juiste bloembollen uit. Zoals hierboven aangegeven, moeten alle lagen van bloembollen een andere bloeiperiode hebben. Komen de bollen van de onderste laag te vroeg uit, dan kunnen ze de lagen daarboven beschadigen.

 3. Vul de pot met een laag verse potgrond voor bloembollen. Deze potgrond bevat alle benodigdheden voor een goede groei.

 4. Leg de eerste laag bloembollen in de pot met de neuzen naar boven gericht. Laat wel wat afstand tussen de bollen zodat deze goed kunnen wortelen.

 5. Vul de pot weer met wat potgrond en druk deze licht aan.

 6. Voeg zoveel lagen toe als je wil en past in de bloempot. Leg de bollen van de volgende laag altijd op de plek van de gaten van de vorige laag. Zo kunnen de bollen makkelijker groeien.

 7. Geef tot slot wat water bij en dek de pot eventueel af bij flinke vrieskou

Bloembollen lasagnes kunnen met veel verschillende soorten bloembollen gemaakt worden. Kies jouw favoriete bollen uit, maar houd natuurlijk rekening met de bloeiperiode. Deze vind je op onze website. Vind jij het lastig om zelf een keuze te maken?

Om het je makkelijk te maken stellen we twee voorbeelden voor:

Bloembollen lasagne 1

 • Bovenste laag: Krokus
 • Middelste laag: Hyacint
 • Onderste laag: Tulp

Bloembollen lasagne 2

 • Bovenste laag; Sneeuwklokje
 • Middelste laag: Narcis
 • Onderste laag : Tulp
 • Bloembollen disc:

Een gemakkelijkere optie is het gebruik van een bloembollen disc of ook wel bloembollen pizza genoemd. Een bloembollen disc is een ronde schijf met bloembollen die je zo in een bloempot zet. Gemakkelijk zorgen ze voor een prachtig eindresultaat. Onze 1-2-3 flowerbulb discs maken het planten voor iedereen easy-peasy en natuurlijk heel leuk. Hoe werkt het? Wij maken de mooiste combinaties van bloembollen voor jou. Jij hoeft ze alleen maar te planten.

 1. Neem een ruime bloempot (van ongeveer 30 cm doorsnee of groter) of maak ruimte in je tuin voor de flowerbulb disc.

 2. Leg de disc in het gat of in de sierpot en vul het bij met verse potgrond. Geef een beetje water bij als de bollen erg droog staan.

 3. Geniet in het voorjaar van een kleurrijke en geurvolle bloemenzee!

Erg simpel dus! Van jong tot oud, iedereen die van bloembollen houdt kan met onze 1-2-3 flowerbulb disc aan de slag. En weet je wat nog mooier is? Al deze bloembollenpakketten trekken ook nog eens bijen en vlinders aan. Zo heb jij een klein kunstwerk in de tuin staan en help je nog eens de natuur! Wat wil je nog meer?

Ben jij geïnteresseerd in de flowerbulb disc? Bekijk dan ons assortiment bloembollenpakketten. Hier vind je allerlei gemakkelijke pakketten voor een tuin vol bloemen.

Let op: Als je bloembollen wilt kopen, let dan altijd op een keurmerk. Alle bloembollen van Bakker.com beschikken over het keurmerk van Holland Selection en hebben zelfs de A-status. Dat betekent dat de bloembollen de hoogst haalbare kwaliteit, soort- en kleurechtheid, formaat en gezondheid hebben. Bij Bakker.com verkopen wij alleen de grootste bolmaat op de markt. Deze bloemen bloeien nog sterker, krijgen een grotere of meer bloemen, en zullen langer bloeien. Hierdoor geeft Bakker.com 100% bloeigarantie op alle bloembollen uit het assortiment.