Kleur alle kamers in huis groen

Over het algemeen denk je bij planten snel aan je tuin, balkon, terras of woonkamer. Eigenlijk is dit best gek want planten kunnen in principe overal staan. Zo zijn er bijvoorbeeld planten die perfect zijn voor in de badkamer, slaapkamer of zelfs op het toilet. Wij laten je zien hoe jij elke kamer in huis een groene twist geeft en welke planten je daar het beste voor kunt gebruiken.

De hal

De eerst ruimte in huis die je gasten vaak te zien krijgen is de hal. Er staat vaak alleen het hoognodige als een kapstok en eventueel nog een schoenenkast, maar wat dacht je van een groen aandachtstrekker in deze ruimte? Dan maak je de binnenkomst van jouw huis toch een stuk groener.

Heb je een grote hal met nog een aantal kale hoeken? Denk dan bijvoorbeeld aan een Dieffenbachia ‘Camilla’. Deze plant laat door zijn verschillende groen tinten jouw hele hal stralen. Het is wel belangrijk dat de Dieffenbachia genoeg licht krijgt. Heb jij een kleinere hal waar weinig licht binnen komt? Dan raden wij jou de Pannenkoekplant aan. Zet hem bijvoorbeeld op een plantenstandaard om hem flink in de spotlight te zetten. Het grote voordeel van deze plant is dat hij goed tegen schaduw kan. Ideaal voor in een donkere hal dus!

De woonkamer

Dit is misschien wel de belangrijkste kamer in huis, omdat je hier het grootste deel van de dag doorbrengt. Het is dan ook belangrijk dat je planten vindt die bij jouw smaak passen. Ga jij voor een stoere Dracaena om groots en groen aan te pakken? Of juist liever voor een sierlijke Orchidee voor op de vensterbank of eettafel? Denk ook aan wat minder voor de hand liggende plekken. Zo kunnen hangplanten aan het plafond of op je boekenkast een jungle achtig thema geven aan jouw woonkamer. Alles is mogelijk!

Tip! Houdt de plant van licht en staat hij bij het raam? Zorg ervoor dat het raam zeker 20 centimeter hoger is dan de kamerplant om te voorkomen dat de kruin kaal wordt.

De slaapkamer

Dé plek waar je ultiem wilt relaxen is jouw slaapkamer. Een aanrader voor deze kamer zijn luchtzuiverende planten. Deze planten nemen namelijk schadelijke stoffen op uit de lucht (die bijvoorbeeld hoofdpijn en slaapproblemen kunnen opleveren) en breken deze stoffen af. Verder reguleren deze planten de luchtvochtigheid doordat ze waterdamp afgeven aan de lucht. Een aanrader wat betreft de luchtzuiverende planten is de Calathea ‘Insigne’. Zet hem op jouw slaapkamer en deze plant zal jouw leefklimaat verbeteren.

De badkamer

Een trend van de afgelopen jaren, maar zeker een die niet verkeerd is: planten in de badkamer. Zorg voor groen geluk in deze ruimte door ze bijvoorbeeld in de vensterbank te plaatsen of… als hangplant boven je wastafel of bad! Denk bijvoorbeeld aan de Hazepoot Varen.
Wij hebben een heel assortiment met badkamerplanten die zeker van vochtigheid houden, dus de badkamer is zeker de perfecte ruimte. De Sansevieria ‘Futura Superba’ is perfect voor jouw vensterbank en nog makkelijk te verzorgen ook.
Origineel, leuk en het ultieme groene gevoel vanaf vroeg in de ochtend totdat je naar bed gaat.

Het toilet

Op het toilet is de laatste plek waarop je planten zou verwachten, maar ook daar kan je natuurlijk planten zetten. Het toilet is een plek waar je snel vergeet je planten water te geven. Daarnaast hebben veel planten zonlicht nodig om goed te bloeien. Wij hebben dé oplossing, namelijk een mooie kunstplant! Bakker.com heeft een groot assortiment aan kunstplanten die perfect zijn om jouw toilet alsnog een groene sfeer mee te geven. Je kunt bijvoorbeeld de Mica Kunst Tradescantia perfect aan het plafond van je toilet hangen. Heb je een ruim toilet met wat extra ruimte? Denk dat aan de Mica kunst Begonia. Dit kleurrijke plantje is perfect voor op de vensterbank of bij een wastafel.

Ga je toch liever voor echt groen in huis? Ga dan voor een cactus en/ of vetplant. Dit zijn sterke planten, welke weinig tot geen licht nodig hebben.

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Afrekenen