De wereld rond aan de hand van jouw planten

Ga jij dit jaar niet op vakantie? Of hou jij niet van verre reizen, maar wil je toch de wereld ontdekken? Jouw planten laten je alle mooie stukjes aarde zien. Alle planten vinden hun oorsprong weer ergens anders. Ben je fan van een werelddeel? Verander dan jouw huis en tuin helemaal in deze stijl.

Europa

Wij beginnen dicht bij huis, in Europa! Veel fruitbomen vinden hun oorsprong in Europa. De Aalbes komt bijvoorbeeld voor in West-Europese landen als Nederland en Frankrijk. Citrusbomen vind je vooral vaak in Zuid-Europese landen. Samen met de olijfboom geven fruitbomen echt een zomers gevoel. Jouw tuin wordt ineens omgetoverd tot een Mediterraan paradijs. Plaats de planten in een robuuste terracotta pot voor een compleet plaatje. Geniet deze vakantie lekker in eigen tuin met zelf gekweekt fruit of je eigen gemaakte Sangria.

Wil jij nog een groen tintje uit de Europese bossen? Denk dan aan de Hedera (klimop). Deze kan je zowel als klimplant in de tuin zetten of als hangplant binnen hangen. De plant groeit snel en zorgt binnen de kortste keren voor een echt Noord-Europees bos gevoel.

Afrika

In Afrika gaan we tijdens onze safari opzoek naar de bekendste planten van het continent.

 

De paradijsvogelplant vliegt dan wel niet door de lucht maar is makkelijk te spotten. Deze plant, die officieel de Strelitzia heet, is te herkennen aan zijn grote donkergroene bladeren. Hij bloeit ook nog eens een aantal maanden per jaar. Geniet van zijn oranje met blauwe bloemen.

 

Heeft deze plant nou tentakels? Het lijkt bijna zo, maar dat zijn de bladeren van de Sansevieria. De plant, die ook wel de vrouwentong wordt genoemd, is vaak te spotten in Oost-Afrikaanse landen. Wij houden hem het liefst als kamerplant. Dit is namelijk de perfecte plant voor mensen zonder groene vingers. De Sansevieria heeft namelijk weinig verzorging nodig en in bijna onverwoestbaar. Daarnaast heeft hij ook nog eens een luchtzuiverende werking.

 

Wat zit daar nou op die steen? Dat is een vetplantensoort, de Crassula. Vetplanten zijn ontzettend fijne planten, doordat ze veel extreme omstandigheden aankunnen en overal kunnen groeien. Als kamerplanten kunnen ze ook goed gehouden worden. Vetplanten hebben weinig water nodig en houden van een lekker zonnetje in de zomer. Mocht je volgend jaar echt op vakantie gaan, kan je deze plant gerust thuis achterlaten.

 

Is dat een draak op de steppe?! Nee, dat is de drakenboom, Dracaena. Deze plant komt uit de regenwouden van Afrika en houdt daardoor ook van een hoge luchtvochtigheid. De Dracaena geeft jouw huiskamer een stoer en ruig uiterlijk.

 

Azië

In Azië zoeken we naar rust en ontspanning in een groene omgeving. Een plant om helemaal zen van te worden is het bonsaiboompje. Bonsais zijn hip en kunnen zowel binnen als buiten gehouden worden. Ga lekker mediteren in de tuin naast jouw bonsai en kom helemaal tot rust.

De Japanse Esdoorn geeft een mooie kleur aan jouw tuin. De Acer komt in verschillende kleuren en verkleurt weer in het najaar. Zo wordt hij nooit saai om naar te kijken. Vooral op een zomeravond is het heel relaxerend om vanuit je luie stoel te kijken naar de kleur combinatie van de zonsondergang op de Acer bladeren.

De Alocasia staat bekend om zijn grote bladeren in de vorm van een olifant oor. Hij wordt dan ook wel de olifantsoor plant genoemd. De bladeren lijken wel grote waaiers om mee af te koelen.

Noord- en Zuid-Amerika

We nemen je niet mee naar de noordelijke bossen van Canada of de zuidelijke stroken van Chili, maar duidelijk gelijk in de goudmijn voor planten: het Amazonegebied. In de tropische regenwouden komen de meest speciale planten tegen. We gaan gelijk voor goud met de geldboom, ofwel de Pachira. Deze boom geeft niet echt geld, helaas. Wel wordt deze plant in sommige Aziatische landen gezien als een welvaartverrijkende boom. Voor jouw huis is dit boompje van onschatbare waarde.

Zitten er nou gaten in de bladeren van deze plant? Ja, dit is de wereldberoemde Monstera. Hij groeit in het regenwoud tegen hoge bomen op. Als hij gezond is ontstaan er prachtige gaten in zijn bladeren. Een echte must-have om jouw woonkamer te stijlen.

Wat een prachtige rode of roze kleur hebben die Anthuriums toch. De Anthurium is al heel bekend als kamerplant en overal te vinden. Maar wist je dat de Flamingoplant van oorsprong uit het Amazonegebied komt? Deze plant bloeit het hele jaar door en krijgt net zulke mooie kleuren als een Flamingo.

Oceanië

Tot slot gaan we lekker surfen in Oceanië. Voor de hoogste golven met je natuurlijk in Australië zijn. Daar kom je ook de coole Schefflera tegen. Deze kamerplant straalt een relaxte surfermentaliteit uit met zijn rustige groene kleur. Hij houdt logischerwijs van water, ongeveer 1 keer per week. Natte voeten vindt de plant minder leuk.

We eindigen onze trip op een klein eilandje vlak onder Australië, genaamd Howea. Hier vind je de Howea forsteriana, een prachtige palm. De kentiapalm heeft heerlijke waaiers die jou een tropisch gevoel geven. Je krijgt bijna het gevoel op een wit strand te zijn met een mooie blauwe zee op de achtergrond.

Wil jij ook zo’n heerlijk vakantie gevoel in huis creëren? Bekijk dan nu ons ruime assortiment kamerplanten.    

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Afrekenen