Advies

Hieronder vind je de meest gestelde adviesvragen

Hoe plant en verzorg ik mijn planten?

Wanneer je op onze webshop rondkijkt, zie je bij alle producten beschreven hoe je deze specifieke producten het beste kunt planten, het beste kunt verzorgen en of het product nog bijzonderheden heeft.

Wat moet ik doen als ik mijn producten niet direct kan planten?

  1. Het is het beste voor de planten als ze direct geplant worden, maar als het niet mogelijk is, is dit geen probleem. Verpakkingen die alleen het wortelstelsel bevatten, moeten worden opengemaakt. Het wortelstelsel moet in een droge en vorstvrije ruimte bewaard worden.
  2. Bomen en struiken met een bloot wortelgestel kunnen bewaard worden in een koele, lichte ruimte uit de zon. Meestal worden deze verpakt in een vocht vasthoudende verpakking om ze vochtig te houden. Als het product een kluit heeft, kan deze tijdelijk bewaard worden, maar de kluit moet ondergedompeld worden in water om deze vochtig te houden.
  3. Bollen en knollen kunnen in hun verpakking bewaard worden in een vorstvrije omgeving. Het is het beste om de producten zo snel mogelijk na ontvangst te planten.

Wat betekent het als mijn plant alleen bladeren produceert?

Mogelijke oorzaken:

  • De plant is niet volwassen genoeg (levensloop van de plant). Fruitbomen dragen niet meteen vruchten. Houd er rekening mee dat bijvoorbeeld appelbomen pas na 2–4 jaar vruchten zullen geven.
  • De plant staat bekend als langzaam groeiend.
  • De samenstelling van één van de drie belangrijkste voedingsstoffen in bodem-, compost- of meststoffen is uit balans. Een meststof moet rijk aan kalium zijn. 

Is het nodig de bollen water te geven zodra ze geplant zijn?

Ja, omdat het water geven na het planten ervoor zorgt dat de plant goed in contact komt met de grond rondom de bollen. Door het gieten worden ook eventuele luchtzakken verwijderd. Let op: bollen houden niet van te vochtige, zware grond gedurende de winter.

Staat jouw verzorgingsvraag er niet bij? En heb je hulp en/of advies nodig? Neem dan een kijkje in onze tuinadviespagina's of neem contact op met onze klantenservice

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Afrekenen