Top winterharde planten die jouw tuin opfleuren in het najaar

Top winterharde planten die jouw tuin opfleuren in het najaar

Tuinplanten | 08 november 2019

Het wordt weer winter! Ga aan de slag met het creëren van je eigen winter wonderland. Dit doe je natuurlijk met planten die goed tegen de kou kunnen en in de winter hun kleur behouden. Winterharde tuinplanten zijn precies wat jij zoekt. Ze maken jou blij als je in de winter naar buiten kijkt. Met deze planten heb jij de mooiste groene tuin in de winter.

1. Skimmia

De skimmia is een tuinplant die het hele jaar mooi blijft. De plant bloeit in het voorjaar, van maart t/m mei. De witte bloemetjes zijn niet alleen mooi, ze ruiken ook nog eens heerlijk. Na de bloei kan je het najaar genieten van de nieuwe bloemknoppen die zich ontwikkelen. Deze knoppen zijn lichtgroen of soms rood en geven een mooi kleureffect met de donkergroene bladeren. Daarnaast krijgen vrouwelijk Skimmia’s ook nog eens vuurrode besjes. Wij zijn helemaal fan van de skimmia en gebruiken de bladeren en besjes ook in binnen decoratie. Maak bijvoorbeeld een mooi kerststuk van de bloemknoppen of steek de besjes in jouw kerstkrans.

2. Camelia

Wil jij een echte sprookjes tuin? Dan mag de wonderschone camelia natuurlijk niet missen. Deze sierheester staat prachtig tegen een pergola. Het lijkt net alsof je rozen in de tuin hebt staan deze winter. De roosachtige bloemen van de camelia bloeien namelijk al vanaf februari tot diep in mei. Je kan er ook voor kiezen om de struik laag te laten groeien over een groot oppervlak. Het lijkt dan net alsof overal bloemen vandaag komen. Na de bloei haal je de uitgebloeide bloemen weg en knip je de wilde takken af. Bladeren mogen lekker blijven zitten, deze blijven groen. Heerlijk zo’n groene struik buiten tijdens een witte winter.

3. Photinia

Veel winterharde heesters staan niet in bloei tijdens de winter, waardoor het een groot groen feest is buiten. De photinia geeft daar een speels effect aan met zijn roze of rode bladeren. Een beetje kleur mag natuurlijk niet ontbreken. De plant kan zowel als heester en als haag gebruikt worden. Deze sterke plant heeft geen hulp nodig tijdens de winter. Hij kan temperaturen aan tot ongeveer -15⁰C.

4. Vuurdoorn

Besjes horen helemaal bij het herfstgevoel. De vuurdoorn bloeit prachtig tijdens het begin van de zomer, in mei en juni. Daarna veranderen de bloemen in rode of oranje besjes. De vuurdoorn kan als op verschillende manier gebruikt worden. Zet hem in de volle grond als struik, gebruik de vuurdoorn als haagplant voor groene omheining of laat de plant klimmen tegen een plantrek. Geniet van de kleur buiten en haal het ook naar binnen. De takken van de vuurdoorn zijn namelijk perfect voor binnen in een vaas, maak er een mooi herfstboeket van.

5. Rhododendorn

Om deze winter te genieten van groen hoef je niet perse een tuin te hebben. Een ideale terras en balkon plant is de rhododendron. De plant bloeit net als de vuurdoorn in mei en juni. Hij komt in allerlei felle kleuren als paars, wit of roze. In de winter kan je niet genieten van de fleurige bloemen maar wel van de sterk groene bladeren. Deze bladeren komen in verschillende vormen, de een nog specialer dan de ander. Zo lijkt de Rhododendron ‘Bollywood’ wel geld waard met zijn groene bladeren met zilveren randjes.

6. Buxus

De luxe buxus mag natuurlijk niet ontbreken in de voor- en achtertuin. De buxus in de vorm van een bol komt in een chique sierpot. Zet de buxusbol bij de deur om jouw gasten een warm welkom te geven. De plant komt ook vaak voor bij kastelen en oude luxe herenhuizen. Geef jouw huis ook een luxueus tintje en maak jouw winter wonderland compleet.

Zit jouw favoriete tuinplant er niet tussen? Wees dan niet bang! Bakker.com heeft een uitgebreid assortiment in winterharde en groenblijvende heesters. Kies jouw ideale tuinplanten voor een heerlijk groene winter

Recente artikelen

De grote voordelen van planten in het najaar
Het verplanten van jouw tuinplanten
Winter checklist: Maak jouw tuin, (dak)terras of balkon winterklaar

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Ik ga bestellen

Choose your country

  1. België België
  2. Belgique Belgique
  3. Deutschland Deutschland
  4. France France
  5. Nederland Nederland
  6. Österreich Österreich
  7. Schweiz Schweiz
  8. Suisse Suisse
  9. United Kingdom United Kingdom