Top 10 vaste planten

Top 10 vaste planten

Tuinplanten | 24 februari 2021

Vaste planten zijn er in verschillende soorten, maten en kleuren. Dus welke moet je nu kiezen? Om het je wat makkelijker te maken hebben wij onze top 10 vaste planten voor je op een rijtje gezet.

 

1. Bamboe

Bamboe is niet alleen voor panda’s, maar is ook een geweldige vaste plant. Met zijn hoge stelen is bamboe een opvallende plant en dient hij ook nog eens goed als schutting of afscheiding. Bamboe is wintergroen en in de volle grond ook winterhard. In een pot heeft hij wel bescherming nodig tegen vorst. Wees niet bang voor woekerend bamboe, onze Jiuzhaigou is niet woekerend.

2. Lavendel

Het is moeilijk om niet van lavendel te houden. Het ruikt lekker, heeft prachtige kleuren en staat er het hele jaar mooi bij. Je kan lavendel zowel in de volle grond als in een pot zetten. De ideale vaste plant voor je tuin, terras of balkon. Met lavendel zit je altijd goed!

3. Bodembedekkers

Het hele jaar door een tapijt van kleur. Bodembedekkers komen in vele kleuren en kunnen zo veel ‘bedekken’ als jij wilt. Ook in een pot of rondom het terras doen bodembedekkers het goed. Wil jij een vuurrode of gele zee van bloemen, ga dan voor de gele of rode muurpeper. Wij hebben zelfs een combinatie van de twee. Muurpepers zijn wintergroen en zijn ook ideaal voor een rotstuin.

4. Pampasgras

Heb je op een koude, grauwe dag weleens van die mooie witte pluimen zien mee zwaaien in de wind? Dan was dit vast en zeker pampagras. Dit Zuid-Amerikaanse siergras is fors groeiend en wintergroen. Alleen geschikt voor in de tuin? Nee hoor, Pampusgras kan je ook prima in een buitenpot op je terras of balkon zetten. In een pot blijft hij namelijk een stuk compacter.

5. Lelietje-van-dalen

Dit teer uitziend plantje is een sterke voorjaarsbloeier die ieder jaar weer opkomt. De bloemen vormen zich als trosjes aan de stengels waardoor ze er frivool uitzien. Het lelietje-van-dalen kan zowel in de losse grond als in een leuke plantenbak op het terras of balkon.

6. Kruiptijm

Deze geurende kruiper is zowel de ideale bodembedekker als vaste plant. Je kan er zelfs overheen lopen, waardoor je de kruiptijm ook kan planten tussen staptegels en rotstuinen. Ook in een pot doet de kruiptijm het uitstekend.

7. Flox

Met zijn geurende bloemen trekt de flox veel vlinders aan. Deze compacte kruiper groeit perfect in bloempotten, balkonbakken, ondiepe schalen en zelfs in een hanging basket. Kruipflox is ook mooi om over een muurtje te laten hangen of om in de rotstuin te planten.

8. Pioenroos

De pioenroos is een sterke bloeier en hoe langer de roos op dezelfde plek staat, des te rijker ze zal bloeien. De pioenroos kan perfect in de losse grond of in een plantenbak op het terras of balkon.

9. Edelweis

Wist je dat de Edelweis ooit met uitsterven bedreigd was? Dit alpenplantje was zo geliefd bij toeristen dat het te veel geplukt werd. Gelukkig is de Edelweis er weer volop. De Edelweis doet het perfect in plantenbakken als in de losse grond. De ideale buitenvriend dus!

10. Helleborus

De Helleborus is de mooiste winterbloeier. Ook de zaaddozen zien er mooi uit. Zo heb je na de bloei ook nog wat! Ook deze plant leent zich goed voor een plekje in de losse grond of in een mooie plantenbak op het terras of balkon.

Recente artikelen

De grote voordelen van planten in het najaar
Het verplanten van jouw tuinplanten
Winter checklist: Maak jouw tuin, (dak)terras of balkon winterklaar

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Ik ga bestellen

Choose your country

  1. België België
  2. Belgique Belgique
  3. Deutschland Deutschland
  4. France France
  5. Nederland Nederland
  6. Österreich Österreich
  7. Schweiz Schweiz
  8. Suisse Suisse
  9. United Kingdom United Kingdom