Klimhortensia: makkelijk en mooi

Klimhortensia: makkelijk en mooi

Tuinplanten | 05 maart 2021

De klimhortensia (Hydrangea) is getooid met prachtige witte bloemschermen. Vooral de witte bloemen langs de rand van de schermen springen in het oog. Ook na de bloei zijn de bloemen zeer decoratief! De plant is erg makkelijk, zo kan hij zowel in de zon, halfschaduw als schaduw geplant worden. De klimhortensia bloeit van juni tot september en trekt bijzonder mooie vlinders en bijen aan.

Prachtige kleuren

De klimhortensia heeft een mooi glanzend, frisgroen blad. Hortensia wordt gekweekt in vele opvallende kleuren zoals zuiverwit, licht en donker roze, donkerblauw en oranjeroze. Er zijn een aantal bladverliezende klimhortensia soorten, zoals de Hydrangea anomala petiolaris. Deze klimhortensia heeft crèmekleurige bloemschermen die kleiner zijn dan van wintergroene cultivars. De kale, roodachtig bruine takken hebben veel sierwaarde. De Hydrangea integrifolia is een prachtige groen blijvende klimplant. De bloemen van deze klimhortensia zijn prachtig wit gekleurd.

Klimhortensia: makkelijke groeier

De klimhortensia is een makkelijke plant die zowel in de zon, halfschaduw als schaduw gezet kan worden. Ze houdt van humusrijke grond met een neutrale zuurgraad. De klimhortensia doet het goed tegen een muur of schutting. De bloemtakken kunnen soms tot een halve meter van de muur of schutting groeien. De klimhortensia kan maximaal twintig meter hoog worden. Ook groeit de hortensia in de breedte. In het begin is het aan te raden de klimhortensia te leiden. De plant hoeft later niet meer te worden geleid, omdat de klimhortensia zelfhechtend is. De hechtwortels zullen geen gevolgen hebben voor je muur of schutting.

Snoeien

De plant kan een hoogte bereiken van wel 8 tot 20 meter en een breedte van 2,5 tot 5 meter. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Je kan te ver uitgelopen stengels in de herfst of vroeg in het voorjaar terugsnoeien, tot een acceptabele hoogte en breedte. De uitgebloeide bloemen van de klimhortensia hoef je niet meteen na de bloei weg te knippen. In de winter zijn de bloemen bruin geworden bloemschermen erg mooi, vooral met een laagje sneeuw!

Recente artikelen

De grote voordelen van planten in het najaar
Het verplanten van jouw tuinplanten
Winter checklist: Maak jouw tuin, (dak)terras of balkon winterklaar

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Ik ga bestellen

Choose your country

  1. België België
  2. Belgique Belgique
  3. Deutschland Deutschland
  4. France France
  5. Nederland Nederland
  6. Österreich Österreich
  7. Schweiz Schweiz
  8. Suisse Suisse
  9. United Kingdom United Kingdom