Het dakterras

Het dakterras

Tuinplanten |

Ben jij een van de gelukkigen met een mooi dakterras? Dan kan jij heerlijk gaan genieten van het buiten zijn in het voorjaar en in de zomer. Een dakterras is bijvoorbeeld een mooie plek om te relaxen, te barbecueën of lekker te borrelen met vrienden. Om het extra gezellig te maken kleed je jouw dakterras natuurlijk aan met groen. Of wat dacht je van een moestuin op het terras? De producten die je kweekt gebruik je daarna weer voor het barbecueën. Wij geven je een aantal tips voor een perfect dakterras.

Laat jouw dakterras groter lijken

Meestal is de ruimte op een dakterras beperkt, maar wil je wel optimaal genieten van deze ruimte. Wij helpen je om jouw terras groter te laten lijken door de juiste inrichting. Zorg allereerst voor een aantal grote objecten in plaats van veel kleine. Een loungebank of een compacte terrastafel met stoelen en twee of vier grotere bloempotten laten het dakterras groter lijken. Neem mooie ruime potten met goede afwatering. Houd rekening met de warmte en wind als je de potten gaat vullen. Een terras op het zuiden krijgt veel zon en kan je beter beplanten met zonbeminnende planten zoals de olijfboom of lavendel. Heb jij een terras op het noorden? Ga dan voor planten die meer van schaduw houden zoals de groene Hedera of de kleurrijke camelia en hortensia. Zet de planten zo beschut mogelijk en geef ze in de zomer dagelijks een flinke slok water.

Een mini tuin op het dakterras

Is er ruimte voor een verhoogde border? Dan is een mini-tuin op het dakterras helemaal te gek! Deze borders vul je met allerlei kleurrijke laag groeiende planten en bloemen. Bloembollen zijn natuurlijk zeer geschikt voor deze borders. Ook nu let je goed op de hoeveelheid zon die de bollen krijgen. Bloembollen hebben over het algemeen veel zon nodig om goed te groeien en bloeien. Er zijn ook bollen die het prima in de schaduw doen. Zo kunnen blauwe druifjes en enkel hyacintsoorten ook op een terras op het noorden. Maak de border helemaal compleet met nog wat groen voor het perfecte plaatje. Een mooie toevoeging is bijvoorbeeld siergras. De rust van de grassen hebben een prachtig effect op de kleurrijke bloemen. Ontdek het zelf door de handen uit de mouwen te steken!

Kweek jouw groenten voor de barbecue

Zelf gekweekte groente, fruit en kruiden uit eigen tuin. Het wordt niet beter dan dat! Heerlijk barbecueën met jouw lievelingsgroente en kruiden, en als toetje vers fruit. Als voorgerecht gaan we op de Italiaanse tour. Jouw eigen gekweekte tomaten met verse basilicum. De tomaten zaai je eerst binnen voor tussen maart en mei. In mei of juni kan je de tomatenplanten in potten op het terras zetten. Geef de planten wel wat ondersteuning door middel van een stok. Als hoofdgerecht hebben we op het menu een lekker stuk vlees gekruid met munt en een rucola salade met paprika. Ook de paprika’s komen natuurlijk uit eigen oogst. Zo krijg je een kleurrijke en gezellig moestuinbak of verzameling groentepotten. De kruiden en rucola kweek je met onze “Bag to Nature”. Het enige wat je hoeft te doen is de zaden uitstrooien over de aarde en water toevoegen. Binnen een week zal je het resultaat al zien. Als toetje serveren we heerlijk fruit van onze fruitbomen en -planten. Wat is jouw favoriete fruit? We hebben het allemaal: van citrusvruchten tot aardbeien en van bramen tot appels. Je kweekt het allemaal zelf!

Wil jij jouw dakterras gaan vergroenen? Bekijk dan snel ons ruime assortiment voor de perfecte planten voor jouw dakterras.