De perfecte zwoele zomeravond in jouw tuin

De perfecte zwoele zomeravond in jouw tuin

Tuinplanten | 20 juli 2021

Zo maak je jouw tuin helemaal zwoele-zomeravond-proof.

Er is niets fijners dan een lange zwoele zomeravond waarbij je met vrienden en familie nog lang in de tuin kunt genieten. En, goed nieuws, de warme avonden komen er weer aan. Naast zon, gezelligheid en een zomers muziekje zijn er nog meer ingrediënten die jouw zomeravond nog gezelliger maken. We delen met jou onze favorieten!

Favoriet 1: lampjes en een knisperend kampvuur

Een zwoele zomeravond is geen zwoele zomeravond zonder mooie lampjes, een tuinhaard of een knisperend kampvuur in een mooie vuurkorf. Van een ontspannen avondje in een hangmat tot een gezellige borrel; lampjes en lichtjes mogen niet ontbreken.

Favoriet 2: de woestijntuin trend

Wij zijn het er hier over eens: de woestijntuin trend leent zich het beste voor een zwoele zomeravond. Wij zijn fan van de magische sfeer van 1001 nacht. Denk aan mooie mozaïeken, windlichten met kaarsen, lantaarns en fonteinen. Maak een gezellig hoekje in jouw tuin met mooie, lage bankjes met kleurrijke, glimmende kussens erop en je wilt nooit meer gaan slapen.

Favoriet 3: Mooie zomerse planten

Rozen mogen niet ontbreken in een zomerse tuin. Ze groeien gemakkelijk én met de verschillende kleuren, geuren, vormen en maten creëer je direct een zomerse vibe. Ook siergrassen zijn bij ons favoriet. Wanneer je op een zwoele zomeravond als het stil is de wind door het siergras hoort gaan, waan je je in een rustige woestijn. Het Pampasgras 'Evita' is één van de mooiste siergrassen. De witte pluimen geven jouw tuin nog meer gezelligheid.

Favoriet 4: Groenten op de BBQ (uit eigen moestuin)

Bij een zwoele zomeravond hoort natuurlijk een BBQ, dat kan niet anders. En hoe leuk is het om dit eens geheel anders te doen. Wat dacht je van een groenten BBQ uit eigen tuin? Niets leukers en lekkerders dan een smakelijke snack uit onze eigen moestuin; een gegrilde tomaat of peper of een frisse komkommer voor door de sla. Het kan allemaal! Moestuinieren is helemaal niet moeilijk. De hoogste tijd dus om jouw groenten moestuin te beginnen.

Favoriet 5: Water

En dan bedoelen we niet voor jou, al is het natuurlijk goed om zelf ook goed te drinken tijdens een warme avond. Maar, voor jouw planten is het net zo belangrijk. Geef jouw planten als het warmer wordt wat extra water. Maar let op: teveel water is ook niet goed! Onze tips?

 • Tip 1: Sproei planten in de volle grond 1 of 2 keer per week langdurig.

 • Tip 2: Geef planten in potten en hanging baskets juist elke dag een klein beetje (bij heet weer zelfs 2 keer per dag) water.

Recente artikelen

De grote voordelen van planten in het najaar
Het verplanten van jouw tuinplanten
Winter checklist: Maak jouw tuin, (dak)terras of balkon winterklaar

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Ik ga bestellen

Choose your country

 1. België België
 2. Belgique Belgique
 3. Deutschland Deutschland
 4. France France
 5. Nederland Nederland
 6. Österreich Österreich
 7. Schweiz Schweiz
 8. Suisse Suisse
 9. United Kingdom United Kingdom