De Bohemian border

De Bohemian border

Tuinplanten | 05 maart 2021

Een vrolijke border waar alles mag en alles kan, klinkt dat niet geweldig?

Ga voor een uitbundige look in de tuin met een Bohemian border. De beplanting in de Bohemian border is kleurrijk en gedurfd. En als de makkelijke vaste planten lekker door elkaar geplant worden, krijgt de border een mooi natuurlijk en nonchalant karakter dat zo kenmerkend is voor de populaire Bohemian stijl. Ga lekker onderuit zitten en geniet!

Uitbundig en lekker los

De uitbundige kleurencombinatie van de Bohemian border valt absoluut op. Bloemen in zacht roze, roodpaars en violetblauw kleuren prachtig bij elkaar. Voor een nog nonchalantere look in de tuin kan deze Bohemian border ook prima gecombineerd worden met oranje bloemen zoals van de Dahlia, Ornithogalum of de kogelboterbloem. Alle vaste planten in de border zijn overigens ook heel geschikt als snijbloemen. Al met een zelf geplukt bosje bloemen kan een spectaculair veldboeket gemaakt worden.

Kunstige mix van bloemen

Elke beplanting wordt boeiend door afwisseling van kleur, maar zeker ook door variatie in de vorm van bloemen en bladeren. In de Bohemian border is gekozen voor dikke pluimen van lupine naast fijne aren van salie, bolronde bloemen van de distel, de grote irissen en volle kaarsen van de toorts. Kleine bloemen van de akelei, geranium en de vrouwenmantel maken het kunstwerk van bloemen in de tuin compleet. De Bohemian border is zo samengesteld dat de border van alle kanten spectaculair is.

Kleur, kleur en nog eens kleur

De verschillende plantensoorten in de Bohemian border bloeien allemaal lekker lang. Vanaf mei tot ver in de zomer bloeien er de kleurrijkste bloemen. Deze klant-en-klare Bohemian border bevat sterke vaste planten die elk voorjaar weer vanuit de wortels uitlopen. Alleen de toorts kan tweejarig zijn. Plant om het bloeiseizoen wat eerder te laten beginnen in de herfst bloembollen tussen de vaste planten. Bijvoorbeeld narcissen en tulpen, zo krijgt de tuin al kleur vanaf april. In de voorbeeldborder op de foto is de prairielelie (Camassia) met de lichtblauwe bloemen geplant. Dit bolgewas bloeit in april-mei.

Zon, water en snoei

Deze fantastische mix van kleurige en lang bloeiende vaste planten verdient een mooi plekje in de border of in een royale bloembak. Zorg voor een zonnige plek, voor goede tuingrond en geef in droge perioden water, dan zullen de planten volop groeien en bloeien. Knip de salie na de eerste bloei licht terug, later in de zomer zal de salie voor de tweede keer bloeien. Knip ook uitgebloeide bloemstelen van de lupine af om verder bloei te bevorderen. Verder heeft deze vrolijke Bohemian border geen speciale zorg nodig.

De planten in deze border:
Iris germanica 'Jane Philips', Aquilegia vulgaris, Lupinus 'The Pages', Verbascum 'Raspberry Ripple', Cirsium rivulare 'Atropurpureum', Alchemilla mollis, Geranium sylvaticum 'Mayflower', Salvia nemorosa 'Caradonna', Camassia leichtlinii.

Recente artikelen

De grote voordelen van planten in het najaar
Het verplanten van jouw tuinplanten
Winter checklist: Maak jouw tuin, (dak)terras of balkon winterklaar

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Ik ga bestellen

Choose your country

  1. België België
  2. Belgique Belgique
  3. Deutschland Deutschland
  4. France France
  5. Nederland Nederland
  6. Österreich Österreich
  7. Schweiz Schweiz
  8. Suisse Suisse
  9. United Kingdom United Kingdom