Bereid je voor op het voorjaar

Bereid je voor op het voorjaar

Tuinplanten | 11 februari 2020

Kijk jij net zo uit naar de lente als dat wij doen? Heerlijk naar buiten en in het zonnetje aan de slag met de tuin. Nu is al het moment om alle voorbereidingen te treffen voor het voorjaar. Bakker.com bezorgt alles bij jou thuis voordat de eerste zonnestralen zichtbaar zijn. Maar om te weten wat je nodig hebt dit voorjaar, heb je eerst een goed tuinplan nodig. Wij helpen je met alle zaken die straks in de tuin moeten gebeuren.

Snoeien

Nog voordat het voorjaar is begonnen, gaat het snoeiseizoen al weer van start. Sommige hagen, als de beukenhaag, en veel fruitbomen snoei je al in januari of februari. Op het moment dat de vorst geheel is verdwenen, komen daar de lavendel, hortensia's op eenjarig hout en coniferen bij. Haal nu al de perfecte snoeischaren in huis en maak het jezelf gemakkelijk.

Onkruid wieden

Het is niet het meeste plezierige klusje, daarom willen we onkruid wieden voor jou zo makkelijk mogelijk maken. Want in het voorjaar moet de tuin er weer fris en fruitig bij staan! Met onze organische bestrijdingsmiddelen is het verwijderen van onkruid super simpel. Mix het met water en strooi het over de plekken die jij onkruid en algen vrij wil hebben. Jouw tuin is weer helemaal gloed nieuw!

 

Bodemkwaliteit verbeteren

Om in het voorjaar gelijk te beginnen met planten is het handig om nu al de bodem te voorzien van de juiste voedingstoffen. Begin met het losmaken van de grond. Ploeg de grond om en meng het met verse potgrond of meststoffen. Hier zit de juiste voeding in voor jouw bloembollen, vaste planten en andere tuinplanten. Zo krijgen deze planten in het voorjaar een kickstart.

Gazon herstellen

Het gazon kan het flink te verduren krijgen tijdens koude winters. Kale of dorren plekken wil je zo snel mogelijk herstellen. Met graszaden is dat een fluitje van een cent. Strooi de zaadjes uit en druk ze licht aan. Na een aantal weken heb je weer stralend groen gazon. Haal daarnaast ongewilde mossen en onkruid weg door het gras te verticuteren. Tot slot geef je het gazon een goed maaibeurt om het hele af te maken. Alles wat je hiervoor nodig hebt vind je in onze ruime assortiment.

Recente artikelen

De grote voordelen van planten in het najaar
Het verplanten van jouw tuinplanten
Winter checklist: Maak jouw tuin, (dak)terras of balkon winterklaar

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Ik ga bestellen

Choose your country

  1. België België
  2. Belgique Belgique
  3. Deutschland Deutschland
  4. France France
  5. Nederland Nederland
  6. Österreich Österreich
  7. Schweiz Schweiz
  8. Suisse Suisse
  9. United Kingdom United Kingdom