Snoeien de weigelia

Snoeien de weigelia

Snoeien | 20 april 2021

Snoeien in januari - februari

Wil je de Weigelia verjongen dan doe je dit het beste in januari - februari als het niet vriest. Dit kan je doen als de struik echt te groot of te oud is geworden.

Bij een verjongingssnoei wordt in 3 tot 5 jaar de oude struik helemaal weggesnoeid. Dit is wel een planmatig gebeuren. Welke takken in welk jaar gesnoeid gaan worden, kan je het beste van tevoren al bepalen. Begin niet aan de buitenkant met snoeien, maar in het hart van de struik. En knip gelijkmatig over de hele struik takken weg tot zo’n 30-40 cm hoogte. Bij voorkeur net boven een oog dat naar buiten “kijkt”.

Als je ervoor kiest om de weigelia in 3 jaar te verjongen, snoei dan in het eerste jaar 1/3 van de takken “weg”. In het tweede jaar de helft van de takken die in het eerste jaar zijn blijven staan en in het derde jaar de resterende takken. Snoei in principe ook in het tweede jaar van binnenuit. Pas in het laatste jaar zijn ook alle buitenste takken aan de beurt.

Snoeien in juni - juli

Als je dat wil kan je in juni – juli (direct) na de bloei van de weigelia te breed of te hoog uitgegroeide takken terugsnoeien. Men noemt dat modelleren.

Recente artikelen

Zo snoei je de boerenhortensia
Snoeien van de krentenboom
Snoeien van de sierappel

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Ik ga bestellen

Choose your country

  1. België België
  2. Belgique Belgique
  3. Deutschland Deutschland
  4. France France
  5. Nederland Nederland
  6. Österreich Österreich
  7. Schweiz Schweiz
  8. Suisse Suisse
  9. United Kingdom United Kingdom