Top Kamerplanten

Top Kamerplanten

Kamerplanten |

Kamerplanten zijn ideaal voor die groene toevoeging in huis. Ze geven geur, kleur én sommigen zijn zelfs luchtzuiverend. Daarnaast zijn ze geschikt voor alle kamers in huis, van woonkamer tot zolder. Elke kamer kan namelijk wel een dosis groen gebruiken. Al is het een miniplantje op de vensterbank. Maar als je ons vraagt welke kamerplanten wij als onze toppers zien, ongeacht je niveau en ongeacht het prijskaartje, dan kiezen wij voor onderstaande top kamerplanten.

1. Tropische Kentiapalm

De naam zegt het natuurlijk al. De Kentiapalm is een lekkere tropische plant die prachtig staat in jouw woonkamer. Deze makkelijke palm gedijt op weinig licht, lage luchtvochtigheid en heeft het zelf op koele kamers naar zijn zin. Daarnaast is de Kentiapalm een fraaie verschijning in huis: het licht valt erg mooi door de sierlijke bladeren. Wist je dat de Howea forsteriana ook de lucht in huis zuivert?

2. Monstera 'Monkey Leaf'

De Monstera 'Monkey Leaf' valt op door de gaten in zijn bladeren en is daardoor erg populair geworden voor in de huiskamer. De kamerplant fleurt elke ruimte op. Als bonus zuivert de plant ook de lucht. Deze plant heeft een hoge luchtvochtigheid nodig. Een echte ‘hipster’ onder de kamerplanten!

3. Spathiphyllum (lepelplant)

Ben je opzoek naar een plant met bloemen? Dan is de Spathiphyllum, ook wel de Lepelplant geheten, dé plant die jij zoekt. De lepelplant heeft prachtige witte bloemen die ook nog eens heel aangenaam ruiken. Net als de Monstera is de Spathiphyllum een luchtzuiverende plant.

4. De Yucca Elephantipes

Deze ruige plant komt uit het zuiden van de VS en Mexico en kan goed tegen barre omstandigheden. Met een ruwe, gestreepte stam en felgroene bladeren heeft de Yucca Elephantipes een western look en daardoor ook een imposant effect. Deze woestijnplant kan goed tegen hitte en droogte.

5. De pannenkoekplant

De pannenkoekplant of Pilea peperomioides dankt zijn naam de zijn pannenkoekvormige bladeren. Doordat deze plant maar tussen de 10 en 40 cm groot wordt, is het een ideale plant voor op tafel of op je bureau. Leuk en heerlijk vrolijk voor op kantoor bijvoorbeeld! Daarnaast is de Pilea erg makkelijk in onderhoud.

6. Alocasia ‘Red Secret’

Wil jij meer kleuren in huis hebben dan alleen groen? Dan is de Alocasia ‘Red Secret’ helemaal voor jou gemaakt. Ook wel de gekleurde olifantsoor genoemd door haar paarse en oranje bladeren. Het handige in de verzorging is dat de Alocasia zelf laat weten wanneer het dorst heeft. En als de bladeren gaan hangen geef je de plant meer water. Zo simpel is het!

7. Dieffenbachia ‘Camilla’

De Dieffenbachia is de ster voor elke woonkamer, slaapkamer of hal. Met zijn lichtgroene bladeren met donkergroene randen, valt deze plant gelijk op als je binnenkomt. De Dieffenbachia ‘Camilla’ houdt erg van de ochtend- en avondzon, maar kan niet tegen een felle middagzon.

8. Ficus Benjamina ‘Daniëlle’

De Ficus Benjamina is een sierlijke toevoeging aan jouw groene kamer. Deze gave plant heeft verschillende stammen die door elkaar heen gevlochten naar boven groeien om uit te komen bij een vol bladerdek. Het is net een mini boom in pot.

9. Calathea 'Misto'

De Calathea 'Misto' kan een beetje vergeleken worden met het uiterlijk van de Dieffenbachia. De bladeren hebben namelijk ook een donker groene rand en een lichtgroene kern. Wel heeft de Calathea een rustigere uitstraling. Net als de Monstera en de Alocasia is de Calathea een luchtzuiverende plant. Opmerkelijk is dat de Calathea ’s nachts slaapt. Dit doet hij door de bladeren rechtop te zetten.

10. Phalaenopsis ‘Pink Cascade’

Is roze helemaal jouw kleur? Zoek dan niet verder! De Phalaenopsis kan je overal zetten op tafel, in de slaapkamer of in de keuken, als deze plant maar genoeg licht krijgt. Deze orchidee is makkelijk in onderhoudt omdat je pas water hoeft te geven als de aarde droog voelt. Daarnaast kan je heel lang genieten van de orchidee want hij kan wel 2 tot 3 keer per jaar bloeien.

11. Ananasplant

Deze plant is een groene oplossing voor mensen met luchtweg problemen. De geurstoffen van de ananasplant hebben namelijk luchtweg-verwijdende werking. De ananasplant bloeit eenmalig een periode van 3 tot 6 maanden.

12. Dracaena Marginata

Ben je toch wat meer op zoek naar een stoere kamerplant? Dan kom je al gouw uit bij de Dracaena Marginata. Met zijn wilde sprieten valt de Dracaena overal op en geeft het jouw kamer een tropische Afrikaans tintje.