Top 5 perfecte plant – pot combinaties

Top 5 perfecte plant – pot combinaties

Kamerplanten |

Vind jij het lastig om de juiste bloempot te vinden bij jouw favoriete kamerplant? Je kent het vast wel: de bloempot blijkt te klein, niet de juiste vorm of de kleuren passen niet bij elkaar. Maak het je gemakkelijk en ga voor onze kamerplanten in pot. Deze door ons samengestelde combinaties zijn echt een match made in heaven. En makkelijker kan bijna niet! Bekijk hier onze top 5 perfecte plant – pot combinaties.

1. Clusia 'Princess'

Deze Clusia is een echte prinses. Met stevige groene bladeren, weet de Clusia elke ruimte te transformeren tot een sprookje. Door de prachtige glazen pot zijn de wortels bovendien goed zichtbaar. Plaats de Clusia op een lichte plek, zonder direct zonlicht. De Clusia drinkt het liefst bronwater, omdat daar minder kalk in zit.

2. Aloë Vera in terracotta pot

Aloë Vera is niet alleen als voedingsmiddel of medicijn heel populair, de plant is ook steeds vaker terug te vinden in huis. De vetplant vindt zijn oorsprong in de woestijn en past dus perfect bij zijn terracotta pot. Geef jouw huis een ruiger tintje met de Aloë Vera in terracotta pot. Wist jij dat je zelf ook makkelijk de sappen van de Aloë Vera kunt verzamelen? Snijd een stuk van het harde blad af en knijp het sap eruit. Geen zorgen, de plant zal zichzelf herstellen. Het afgesneden blad kun je opnieuw planten in een pot. Zo geniet je van nog meer Aloë Vera planten.

3. Strelitzia ‘Nicolai’ in mand

De paradijsvogelplant is van zichzelf al een graag geziene gast in huis, maar in een mand is de plant onweerstaanbaar. De Strelitzia is geliefd door zijn grote groene bladeren, die net op vleugels lijken. De Strelitzia ‘Nicolai’ heeft in tegenstelling tot andere Strelitzia’s geen bloemen. Ga helemaal mee in de trend van groene kamerplanten in manden!

4. Witte Orchidee in witte sierpot

Deze orchidee past prachtig in een rustige kamer. De strakke witte sierpot past perfect in een Scandinavisch interieur. Plaats jij de orchidee in de badkamer of liever in de slaapkamer? De orchidee is in ieder geval terug van weggeweest en mag niet missen in huis.

5. Bromelia mix in witte bloempot

De Bromelia is een bloeiende, kleurrijke kamerplanten. Zet de Bromelia in de witte sierpot voor een mooi effect. Ga mee in de colorblocking trend en plaats de Bromelia set voor een gekleurde muur om het kleurcontrast nog meer naar voren te laten komen. Eén en al kleur in huis!