Top 5 perfecte plant – pot combinaties

Top 5 perfecte plant – pot combinaties

Kamerplanten | 11 november 2020

Vind jij het lastig om de juiste bloempot te vinden bij jouw favoriete kamerplant? De bloempot blijkt te klein, niet de juiste vorm of de kleuren van plant en pot passen niet bij elkaar. Maak het je dan gemakkelijk en ga voor onze kamerplanten in pot. De planten met hun potten zijn een ‘match made in heaven’. Wij hebben namelijk de perfecte pot gekozen bij al jouw favoriete planten. Kan je niet kiezen? Bekijk dan hier onze top 5 perfecte plant – pot combinaties.

1. Clusia 'Princess'

Deze Clusia is een echte prinses. Met stevige groene bladeren, weet de Clusia elke ruimte te transformeren tot een sprookje. Door de prachtige glazen pot zijn de wortelen zichtbaar, dit geeft een moerasachtig effect. Plaats de Clusia op een lichte plek, zonder direct zonlicht. De Clusia drinkt het liefst bronwater, omdat hij minder kalk in zit. Verwen jij jouw prinses hiermee?

2. Aloë Vera in terracotta pot

Aloë Vera is niet alleen als voedingsmiddel of medicijn heel populair, de plant is zelf ook steeds vaker terug te vinden in huis. De vetplant vindt zijn oorsprong in de woestijn en past dus perfect bij zijn terracotta pot. Geef jouw huis een ruiger tintje met de Aloë Vera in terracotta pot. Wist jij dat je zelf ook makkelijk de sappen van de Aloë Vera kan verzamelen? Snij een stuk van het harde blad af en knijp het sap er uit. Geen zorgen, de plant zal zichzelf herstellen. Het afgesneden blad kan je opnieuw planten in een pot. Geniet van zo veel mogelijk Aloë Vera planten.

3. Strelitzia ‘Nicolai’ in mand

De paradijsvogelplant is van zichzelf al een graag geziene gast in huis, maar in een mand is de plant onweerstaanbaar. De Strelitzia is gelieft door zijn grote groene bladeren, die net op vleugels lijken. De Strelitzia ‘Nicolai’ heeft in tegenstelling tot andere Strelitzia’s geen bloemen. Ga helemaal mee in de trend van groene kamerplanten in manden!

4. Witte Orchidee Phalaenopsis in witte sierpot

Deze tedere orchidee past prachtig in een rustige kamer. De strakke witte sierpot past perfect in een Scandinavisch interieur. Plaats jij de orchidee in de badkamer of liever in de slaapkamer? De orchidee is in ieder geval terug van weggeweest en mag niet missen in huis.

5. Bromelia mix in witte bloempot

De Bromelia is een bloeiende kamerplanten die graag zijn kleur laat zijn. De bloemen lijken net veren die boven de plant wapperen. Zet de Bromelia in de witte sierpot voor een mooi kleur effect. Ga mee in de colorblocking trend en plaats de Bromelia set voor een gekleurde muur of het kleur contrast nog meer naar voren te laten komen. Eén en al kleur in huis!

Recente artikelen

5 tips voor een groene en ontspannen kerst
Top 10 diervriendelijke kamerplanten
Laat de feestdagen maar beginnen, dit zijn onze kerstfavorieten

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Ik ga bestellen

Choose your country

  1. België België
  2. Belgique Belgique
  3. Deutschland Deutschland
  4. France France
  5. Nederland Nederland
  6. Österreich Österreich
  7. Schweiz Schweiz
  8. Suisse Suisse
  9. United Kingdom United Kingdom