Top 5 Kamerplanten voor buiten

Top 5 Kamerplanten voor buiten

Kamerplanten | 28 september 2020

Zit jij lekker veel buiten als het warm en zonnig is? Neem dan je kamerplanten mee! De meeste kamerplanten vinden hun roots in de tropen en houden dus van warmte. Met je kamerplanten op je terras of balkon creëer je een echt junge-gevoel. Wel is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden als je jouw kamerplanten buiten wil zetten, zoals het weer, voeding en ongedierte. Ook het plantsoort is erg belangrijk. Er zijn namelijk kamerplanten die wel buiten kunnen staan en planten die niet buiten kunnen staan. Speciaal voor jou hebben wij een top 5 kamerplanten voor buiten opgesteld.

1. Bananenplant

Deze exotisch plant heeft prachtige grote bladeren en doet het binnen goed in de volle en halvolle zon. Toch zet je hem buiten op een beschutte plek, want de middag zon is nog wat te warm. Bij Bakker.com vind je zelfs de bananenplant in een bloempot met bananengeur. Deze vind je in ons assortiment kamerplanten met sierpot.

2. De cowboy Yucca

Deze ruige plant komt uit het zuiden van de VS en Mexico en kan goed tegen barre omstandigheden. Deze van oorsprong woestijnplanten brengen de tuin een Western sfeer. Zet hem dan ook vooral in de zon of half zon. Hij kan wel even zonder water, maar check wel af en toe de grond.

3. Varens

Misschien heb je ze al als tuinplant, onze varens. Varens zijn er zowel voor binnen als buiten. De planten komen oorspronkelijk uit (sub) tropische streken. Ze geven echt een jungle effect voor binnen en buiten. Ook jouw kamervaren kan naar buiten met mooi weer, dus zet hem op warme dagen gezellig buiten. Kamervarens houden wel van half schaduw en mogen niet uitdrogen.

4. Cactussen en vetplanten

Deze planten zijn gewend aan zon en droogte en kunnen daarom perfect naar buiten tijdens warme zonnige dagen. Zet ze lekker in de volle zon of half zon en wanneer het regent onder een afdakje: Cactussen en vetplanten houden niet van een regenbuitje. Ze houden van droogte, maar af en toe hebben ze wel water nodig.

5. Strelitzia

De paradijsvogelplant of Strelitzia, komt oorspronkelijk uit tropische gebieden in Zuid-Afrika. Hij houdt dus van warme gebieden. De grote bladeren geven een mooi groen effect in de kamer of buiten. Geef de plant genoeg water, zeker op warme dagen.

Tip: combineer de strelitzia met de bananenplant om een echt regenwoud te creëren.

Kamerplanten buiten zetten, waar moet ik rekening mee houden?

Kamerplanten zijn extra gevoelig voor omstandigheden buiten. Hou dus ook bij onze top 5 planten rekening met de volgende zaken:

1. Weer

Het weer heeft een belangrijke invloed op de gezondheid van planten. Zeker kamerplanten, die gekweekt zijn om binnen te staan, kunnen erg gevoelig zijn voor bepaalde weertypes. Kamerplanten houden niet van temperaturen onder de 15 graden. Zijn de temperaturen dagelijks tussen de 15 en 25 graden, dan is het perfect voor jouw kamerplanten. Zet ze het liefst op een plekje in de schaduw of half in de zon. Veel kamerplanten zijn gewent aan indirect zonlicht en kunnen verbranden als ze in de volle zon staan. Je kamerplanten houden ook wel van een lekker regenbuitje. Zorg wel dat het water altijd goed weg kan lopen. Anders kan de plant verdrinken, als er te veel water in de pot achter blijft.

2. Water & Voeding

Kamerplanten hebben buiten vaker water en voeding nodig. Zeker op warme dagen hebben kamerplanten extra aandacht nodig. Binnen geef je kamerplanten ongeveer 1 keer per week water. Buiten is het mogelijk dat de planten 1 keer per dag water nodig hebben. Voel dus dagelijks even of de potgrond nog vochtig voelt. Een keer per 2 weken geven we de plant wat voeding. Meststoffen zorgen ervoor dat de plant sterker wordt en zich beter kan weren tegen ziektes en ongedierte.

3. Ziektes & ongedierte

Buiten zijn kamerplanten meer vatbaar voor insecten. Zoals hierboven vermeld, kan de juiste voeding zorgen voor een beter afweersysteem van de plant. Mocht het afweersysteem niet sterk genoeg zijn om ongedierte of ziektes weg te houden, gebruik dan natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Bekijk hiervoor ons assortiment “voorkomen ziekten en plagen”. Check eens in de paar dagen of er geen insecten in de plant zijn gekomen. Het is altijd beter om er vroeg bij te zijn.

Maak de jungle sfeer zowel binnen als buiten helemaal af

Om de jungle-sfeer zowel voor binnen als buiten helemaal af te maken plant je je kamerplanten in een buitenpot van vlechtwerk en zet je kleine kamerplanten op een hangplank. Hang de plank met het touw makkelijk ergens op je terras of balkon. Met een hoge pothouder zet je jouw kamerplant helemaal “in het zonnetje”.

Recente artikelen

5 tips voor een groene en ontspannen kerst
Top 10 diervriendelijke kamerplanten
Laat de feestdagen maar beginnen, dit zijn onze kerstfavorieten

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Ik ga bestellen

Choose your country

  1. België België
  2. Belgique Belgique
  3. Deutschland Deutschland
  4. France France
  5. Nederland Nederland
  6. Österreich Österreich
  7. Schweiz Schweiz
  8. Suisse Suisse
  9. United Kingdom United Kingdom