Top 10 makkelijke kamerplanten

Top 10 makkelijke kamerplanten

Kamerplanten | 15 augustus 2021

Kamerplanten brengen vrolijkheid in huis. Voor een nieuwe plantenouder is er niks mooiers dan een nieuw blad of de eerste bloei van jouw plant. Hiervoor moeten de kamerplanten goed worden verzorgd. Kamerplanten verzorging is niet altijd even makkelijk, omdat veel mensen niet weten dat het niet alleen om water geven gaat. Sommige kamerplanten hebben wat minder verzorging nodig, wat wel zo makkelijk is voor iemand met wat minder groene vingers. Wij hebben een aantal makkelijke kamerplanten speciaal voor jou op een rijtje gezet.

1. Rhipsalis

De Rhipsalis is een leuk vetplantje die in verschillende vormen komt. De koraalcactus komt als kleine plant voor op de salontafel en ook als hangplant. Door zijn koraalachtige blad en fel groene kleur ziet het plantje er vrolijk uit. Zet hem op een lichte plek en geef een keer per week een klein beetje water. Dat is alles wat je hoeft te doen om de Rhipsalis te laten stralen. Vul jouw hele kamer met dit gekke plantje en waan jezelf in een onderwaterwereld.

2. Cactus

De cactus is een stoere plant die oorspronkelijk uit woestijngebied komt. Hierdoor is de plant gewend aan extreme omstandigheden. Niet alleen kan de cactus goed tegen droogte, ook warme of juist erg koude temperaturen doen de cactus weinig. Geef de cactus een plek in de volle zon, met minimaal 5 uur aan zonlicht. De grootst gemaakte fout bij cactussen is om te veel water of geen water te geven. Ondanks dat de cactus goed tegen droogte kan, heeft de plant wel water nodig. Een keer in de 2 weken een klein scheutje water is genoeg tijdens de groei periode. Voor en na de groeiperiode een keer per maand voldoende. Laat tussendoor de potgrond goed opdrogen voordat je weer water bij geeft.

3. Aloë Vera

De Aloë Vera is een populaire plant door zijn helende werking. Je vindt het sap van deze plant in steeds meer verzorgingsproducten en medicijnen. De vetplant is heel gemakkelijk te verzorgen. Geef de Aloë Vera een keer in de week à twee weken een scheutje water. In de zomer hoeft dit maar een keer per maand. Laat net als bij de cactus de grond goed indrogen. Zet de plant in de halve schaduw met wel een aantal uur direct zonlicht. Wil jij verder zelf het sap van de Aloë Vera winnen? Snij dan een stuk blad af en pers het sap er uit. De plant zal zichzelf herstellen.

4. Sansevieria

De Sansevieria geeft het gevoel alsof je thuis op safari bent. De oorspronkelijk Afrikaanse plant lijkt door zijn harde puntige bladeren net op tentakels van een dier. Spot jij deze plant in de woestijn of gewoon bij jou thuis? Doordat de Sansevieria extreme omstandigheden gewend is, heeft hij weinig verzorging nodig. Geef tijdens de groei periode eens in de 2 weken een scheutje water en zet de plant op een lichte plek. Krijgt de vetplant erg veel direct zonlicht, dan is het misschien iets vaker nodig om water te geven. Check altijd of de potgrond volledig is opgedroogd voordat je opnieuw water geeft. Let op dat je niet te veel water in één keer geeft of te snel achter elkaar. De Sansevieria kan bijna alleen dood door te veel water. Ideaal dus voor de persoon die altijd vergeet planten water te geven.

5. Bromelia

De Bromelia is onze bloeiende favoriet! Deze plant is vooral erg bekend geworden door de Ananasplant die bij de Bromeliafamilie hoort. Dit gave plantje groeit een Ananas boven zijn prachtig groene bladeren. Toch raden wij je aan om alle Bromelia’s eens te bekijken. De bloeiende kamerplanten hebben geweldige kleuren en vallen overal op. Net als veel bloeiende kamerplanten houdt de Bromelia van een lichte plek, maar moet de plant wel uit de felle middag zon blijven. Houd de potgrond van de plant altijd lichtvochtig en geef klein scheutjes water per keer. Eens in de zoveel tijd de bladeren en bloemen besproeien vindt hij lekker.

6. Dracaena

Een draak in de huiskamer? Nee het is geen echte draak maar onze stoere Drakenboom. De Dracaena is nog zo’n woestijnplant die het ook uitstekend doet als kamerplant. De plant geeft een Western uiterlijk aan jouw huiskamer. Waan je in jouw eigen cowboyfilm. Onze hoofdrolspeler heeft weinig hulp van zijn partner nodig. De plant kan zowel op een lichte als een donkere plek goed groeien. Verder heeft de plant in de zomer eens in de 2-3 weken een scheut water nodig. In de winter neemt dat af tot een keer in de maand.

7. Kentia

Wil jij het gevoel hebben op een tropisch strand te liggen? Dan is de Kentiapalm wat voor jou. Zonder veel verzorging kan jij toch van zijn mooie waaiers genieten. Geef de palm een plekje in de halve of gehele schaduw. Door te veel zonlicht zullen de palmbladeren gaan verbranden en geel gaan uitslaan. In de zomer een keer in de 5 dagen water geven is genoeg. In de winter kan je een keer in de 10 dagen wat water bijgeven. De Kentiapalm houdt wel van een regelmatige sproeibeurt zoals in het regenwoud. Dit maakt ook de kans op ziektes en ongedierte kleiner.

8. Philodendron

Een makkelijke kamerplant die ook nog eens past bij de groentrends van nu, dan kom je snel uit bij de Philodendron. Met zijn fantastische blad in allerlei vormen is deze kamerplant perfect voor een moderne huiskamer. Zet deze exotische plant op een lichte plek. Houd daarnaast de aarde vochtig door een keer in de zoveel tijd een klein beetje water te geven. Geef nooit te veel water, dit is slecht voor de plant. Wel wil de plant graag een keer per week besproeit worden. Zonder al te veel verzorging kan jij dus genieten van een tropische toevoeging aan je huis.

9. Bonsai

Bonsai’s brengen rust in huis. Niet alleen door hun zen uiterlijk, maar ook door het weinige omkijken dat je naar deze plant hebt. Het boompje heeft water nodig wanneer de potgrond droog begint aan te voelen. Voel tot ongeveer een centimeter diep in de aarde. Deze aarde moet overigens de juiste bestandsdelen hebben voor de Bonsai om goed te groeien. Neem altijd potgrond speciaal voor Bonsai’s. Verder geef je tijdens de groeiperiode wat voeding bij, zodat de boom zich goed kan ontwikkelen. Verpot de plant regelmatig zodat de wortels niet vast komen te zitten. En geniet vooral van dit leuke boompjes. Niks is relaxter dan even mediteren bij jouw Bonsai na een heftige werkdag.

10. Mangave

Heb jij nog nooit gehoord van een Mangave? Dat kan goed kloppen. Deze exclusieve vetplant is maar bij een paar groenspecialisten beschikbaar. De plant is een kruising van Agave en Manfreda. De Mangave is een ijzersterke plant die het hele jaar zijn kleur behoudt. Zowel binnen als buiten zal de plant een klasse apart zijn. De Mangave vraagt ’s zomers maar een keer in de 2 weken om water. In de winter neemt het zelfs af naar een keer per maand. Laat de grond altijd volledig opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Let wel goed op de temperatuur als de plant buiten staat. Onder de -5 graden Celsius is slecht voor de Mangave.

Recente artikelen

5 tips voor een groene en ontspannen kerst
Top 10 diervriendelijke kamerplanten
Laat de feestdagen maar beginnen, dit zijn onze kerstfavorieten

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Ik ga bestellen

Choose your country

  1. België België
  2. Belgique Belgique
  3. Deutschland Deutschland
  4. France France
  5. Nederland Nederland
  6. Österreich Österreich
  7. Schweiz Schweiz
  8. Suisse Suisse
  9. United Kingdom United Kingdom