Top 10 luchtzuiverende planten

Top 10 luchtzuiverende planten

Kamerplanten | 07 augustus 2020

Luchtzuiverende planten zijn niet alleen heel decoratief, ze verbeteren ook nog eens het leefklimaat in huis! Deze bijzondere kamerplanten geven namelijk gezonde zuurstof af en helpen de luchtvochtigheid in huis op peil te houden. wil je ook graag een mooie luchtzuiverende plant hebben? Kies er dan een uit de mooie selectie die we voor je hebben gemaakt.

1. Bonte klimop

De bonte klimop (Hedera helix 'Eva') is een snelgroeiende kamerplant die makkelijk te onderhouden is. Deze luchtzuiverende plant kan zowel klimmen als hangen en doet het ook goed in de schaduw. Zo is er overal wel een plekje voor deze kamerplant: in de woonkamer, hal, badkamer of slaapkamer. Het beste doet de klimop het op een koele plek zonder direct zonlicht. Zorg ervoor dat de aarde niet uitdroogt, maar ook dat de wortels niet in een laagje water blijven staan. Geef de plant iedere 2 weken water en een beetje plantenvoeding. In de regen, even onder de douche of besproeien met de plantenspuit doet de klimop ook erg goed. 

2. Spathiphyllum

De Spathiphyllum (lepelplant) is populair door het zachtgroene blad en de sierlijke witte bloemen (schutbladeren). Deze makkelijke plant behoort tot de luchtzuiverende planten en is afkomstig uit de tropische regenwouden van Zuid-Amerika. Deze kamerplanten laten bij te veel droogte de bladeren hangen, maar na een gietbeurt veren de bladeren binnen een paar uur weer op. Spathiphyllum staat graag op een lichte plek (> 12°C), maar niet in de volle zon. Laat de potkluit niet uitdrogen, besproei deze luchtzuiverende plant regelmatig met lauw water, geef eens per maand wat plantenvoeding en verwijder de uitgebloeide bloemen. 

3. Eikvaren ‘Blue Star’

Eikvaren ‘Blue Star’ is een compacte, groenblijvende varen die prachtig staat in een schaduwrijk hoekje in je woonkamer, hal, slaapkamer of badkamer. Deze plant heeft mooie, langwerpige, blauwgrijze bladeren en is makkelijk in het onderhoud. Door het warrige uiterlijk zorgt de varen voor wat extra vrolijkheid in huis. Net als andere varens, beschikt ook de Eikvaren over luchtzuiverende eigenschappen.  

4. Krulvaren ‘Emina’

De Krulvaren is een mooie luchtzuiverende plant met bijzondere bladeren die lijken op boerenkoolbladeren! Deze zijn erg opvallend en decoratief. Het is een prachtige luchtzuiverende en exclusieve plant met karakter en een moderne uitstraling! Zet deze kamerplant op een warm plekje in huis zonder direct zonlicht en houd de aarde vochtig.  

5. Areca palm

De Areca palm heeft prachtige heldergroene, geveerde bladeren wat hem heel sierlijk maakt. De bladeren zijn niet alleen mooi om naar te kijken; ze zuiveren ook de lucht voor je! De Areca palm wordt ook wel goudpalm genoemd en komt oorspronkelijk uit de tropen. Deze kamerplant kan dus wel wat licht en vocht gebruiken. De Dypsis Lutescens is één van de best luchtzuiverende planten. Het imposante bladerdek van de Areca vangt de vervuilde deeltjes op en zet ze om naar zuurstof. De plant is daarom ook heel geschikt voor op kantoor of andere werkomgevingen. 

6. Chlorophytum ‘Lemon’

Z'n lange, smalle, groene bladeren maken de Chlorophytum 'Lemon' een kamerplant die zowel vrolijk is als prachtig. Deze varen is gemakkelijk te verzorgen en zuivert ook nog eens de lucht. Hij zal overal in huis stralen. The Chlorophytum 'Lemon' zal op termijn veranderen in een hangplant, omdat de bladstelen nieuwe scheuten aanmaken die over de andere heen groeien. Deze zullen het gewicht leggen op de oudere bladeren. Geef de plant een lichte plek en houd de potgrond licht vochtig voor jarenlang plezier. 

7. Dracaena surculosa

Dracaena surculosa is een bijzondere luchtzuiverende plant met prachtige grote groene bladeren! Deze sterke kamerplant is een exotische plant en komt oorspronkelijk uit het regenwoud. Zet de plant op een schaduwrijk plekje voor jarenlang plezier. Het is ook leuk om er meerdere te plaatsen op kantoor of in de woonkamer.

8. Dracaena marginata

De Dracaena marginata is een opvallende maar makkelijk te verzorgen kamerplant. De sierlijke, fijngerande bladeren geven de plant een stoere uitstraling. De Nederlandse benaming voor Dracaena marginata is dan ook drakenbloedboom. Deze kamerplant kan tegen een stootje en houdt van een lichte plek. Daarbij heeft de drakenboom luchtzuiverende eigenschappen. Een lekker frisse en mooie plant dus! 

9. Calathea ‘Blue grass’

De luchtzuiverende Calathea 'Blue grass' is een echte eye-catcher met een oorsprong in de jungles van Zuid-Amerika. Wat de plant uniek maakt is dat hij elke nacht 'slaapt', net als een mens. Hij zet dan zijn bladeren omhoog. Wanneer de zon weer opkomt gaan de bladeren weer open. Geef deze plant een licht plekje met veel indirect zonlicht.   

10. Monstera obliqua

De tropische Monstera wordt vaak de gatenplant genoemd. Je ziet natuurlijk gelijk hoe dat komt: door de sierlijke gaten in de bladeren. De Monstera fleurt ieder interieur op! Deze klimplant komt uit Midden en Zuid-Amerika en is makkelijk in het onderhoud. Dit komt deels door de makkelijke standplaats. De Monstera obliqua kan van een lichte tot schaduwrijke plek staan, maar niet in de volle middagzon. Geef deze blikvanger één keer per week water om hem groen en gezond te houden. Hoe vochtiger en warmer de lucht is, hoe groter de bladeren worden.

Wij doen er alles aan om er voor te zorgen dat jouw planten veilig aankomen. Benieuwd hoe we onze planten (en sets) inpakken? Dat zie je in de video hieronder.

Recente artikelen

5 tips voor een groene en ontspannen kerst
Top 10 diervriendelijke kamerplanten
Laat de feestdagen maar beginnen, dit zijn onze kerstfavorieten

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Ik ga bestellen

Choose your country

  1. België België
  2. Belgique Belgique
  3. Deutschland Deutschland
  4. France France
  5. Nederland Nederland
  6. Österreich Österreich
  7. Schweiz Schweiz
  8. Suisse Suisse
  9. United Kingdom United Kingdom