Plantfulness om tot rust te komen. Waarom planten goed zijn voor je

Plantfulness om tot rust te komen. Waarom planten goed zijn voor je

Kamerplanten | 07 april 2020

Groen is na blauw de meest voorkomende kleur op aarde. We wisten al dat groen ons gelukkig maakt, maar het is ook door meerdere studies bewezen dat groen goed voor ons is. Planten helpen je namelijk ontspannen, maken je leefklimaat beter en verbeteren aantoonbaar je gezondheid.

Luchtzuivering

Het is algemeen bekend dat planten via fotosynthese CO2 omzetten in zuurstof. De hoeveelheid zuurstof in de lucht neemt toe, wat het makkelijker maakt om genoeg zuurstof in te ademen. Luchtzuiverende planten filteren ook nog eens vervuilde deeltjes uit de lucht. Dit kunnen zowel gassen als ander schadelijke stoffen zijn die niet goed weg kunnen uit een goed geïsoleerd huis. De planten maken de lucht schoner en zorgen daarmee dat de lucht gezonder is voor jou om in te ademen.

Concentratie & productiviteit

Het is aangetoond dat planten je concentratie kunnen verhogen als je deze op je bureau hebt staan tijdens het werken en daardoor je productiviteit verhogen met 15%. Daarnaast bewees dit onderzoek dat planten je geheugen met 20% verbeteren. Heb je vaak moeite om je te concentreren tijdens je werk? Of vergeet je vaak dingen doordat je afgeleid wordt? Dan zijn planten dus het antwoord om productiever te werken. Haal dan zo veel mogelijk groen voor op kantoor maar ook voor thuis.

Planten maken je blij

Een Britse studie volgde 18 jaar lang een groep mensen en zag dat de mensen die zich omgaven met groen gelukkiger waren. Deze mensen woonden vaak in een groene omgeving of bezaten veel planten. En zeg nou zelf, van tuinieren of je kamerplanten verzorgen wordt je toch ook gelukkiger!

Bomen en planten helpen je ontspannen

Als je door het bos wandelt ruik je altijd de heerlijke geur van de bomen. Je geniet van het buiten zijn, de frisse buiten lucht en de prachtige kleuren. Hier raak je helemaal ontspannen van. Dit komt door die geurende bomen. Bomen scheiden fytonciden uit, een stof die normaal bedoeld is om insecten en schimmels weg te houden. Deze stof zorgt voor een lagere bloeddruk en een lager cortisol gehalte. Dit brengt je helemaal tot rust. Vooral groenblijvende bomen hebben een sterk effect. Denk er ook eens over om bomen bij jou in de tuin te zetten.

Daarnaast helpt tuinieren je ook ontspannen. Na een lange stressvolle dag werken, waar je niet alles hebt afgekregen, is er niet lekkerder dan ontspannen in de tuin aan de slag te gaan met je planten. Onderzoek wijst uit dat mensen gelukkig worden als ze snel resultaat zien van hun werk. In de tuin kan je bijvoorbeeld met aanplanten of snoeien snel resultaat zien. Probeer het zelf een keer uit!

Slaapkwaliteit verbeteren

Meer zuurstof in een ruimte helpt je al om beter te slapen. Daarom zijn luchtzuiverende planten goed voor in de slaapkamer. Maar er zijn ook planten die speciale aroma afgeven aan de lucht waardoor je nog beter slaapt. Let wel goed op welke plant je in de slaapkamer zet. Er zijn ook planten die ’s nachts zuurstof opnemen in plaats van het uitscheiden.

Al met al hebben we gezien dat planten aantoonbaar goed voor je zijn. Er zijn dus genoeg redenen om planten in huis, in je tuin of op je balkon te nemen. Wij helpen je graag om de planten te vinden die perfect bij jou passen. Bekijk ons kamerplanten assortiment en tuinplanten assortiment en verbeter jouw leef kwaliteit!

 

Recente artikelen

5 tips voor een groene en ontspannen kerst
Top 10 diervriendelijke kamerplanten
Laat de feestdagen maar beginnen, dit zijn onze kerstfavorieten

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Ik ga bestellen

Choose your country

  1. België België
  2. Belgique Belgique
  3. Deutschland Deutschland
  4. France France
  5. Nederland Nederland
  6. Österreich Österreich
  7. Schweiz Schweiz
  8. Suisse Suisse
  9. United Kingdom United Kingdom