Het makkelijkste echte groen voor in huis: vetplanten

Het makkelijkste echte groen voor in huis: vetplanten

Kamerplanten | 21 oktober 2020

Heb jij nou echt geen groene vingers? Gaan bij jou meestal de planten op onverklaarbare wijze dood? Maar wil je toch graag jouw huis een groene opfleuring geven? Dan zijn vetplanten de oplossing voor jouw groen problemen. Vetplanten groeien van oorsprong in gebieden met extreme omstandigheden als de woestijn en of tussen rotsen. Ze kunnen hier overleven doordat water wordt opgeslagen in de bladeren van de planten. Als deze planten kunnen overleven in woestijngebied dan kunnen ze dat zeker ook bij jou thuis. Ze komen in alle soorten en maten en sommige vetplanten krijgen zelfs bloemen! Kies dus zelf de vetplant die bij jou en jouw interieur past.

Verzorgingstips

Ondanks dat vetplanten makkelijk te verzorgen zijn en weinig aandacht nodig hebben, zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Wij hebben een aantal tips voor jou om je vetplant optimaal te laten bloeien:

 1. De meest gemaakte fout bij het verzorgen van vetplanten is dat ze te veel water krijgen. Vetplanten houden niet van natte voeten. Zorg dus dat er nooit een plasje water in de pot blijft staan. Je kan bijvoorbeeld voor een binnenpot met gaten kiezen. De plant plaats je samen met deze binnenpot in andere bloempot (die goed bij jouw interieur past). Op die manier blijft het water niet in de potgrond staan, maar sijpelt het er doorheen.  
 2. Geef de vetplanten ook niet te weinig water. Af en toe kan je de vetplanten een flinke scheut water geven, net als in de woestijn gebeurt. Zorg daarna dat de aarde goed droogt zodat er geen plas water achter blijft. Wanneer de aarde droog aanvoelt geef je een klein beetje water. In de zomer zal dit na ongeveer een week zijn. In de winter kan dit 1 keer in de 10 tot 14 dagen zijn. Tip: vind je de juiste hoeveelheid water geven lastig? Maak dan gebruik van de water dispenser. Deze geeft de juiste toevoer aan water.
 3. Vetplanten gedijen het beste in de volle zon. Zet ze dus neer op een plek waar ze veel zon krijgen. Dus niet achteraan in een donkere kast.
 4. Bedenk van te voren goed in wat voor soort pot je jouw vetplant wilt zetten. Vetplanten hebben veel zuurstof nodig waardoor ze het beste een open pot kunnen hebben.
 5. Zorg dat je goede aarde hebt voor jouw vetplanten. Het liefste speciale aarde voor vetplanten en cactussen. Daarnaast kunnen Pokon hydrokorrels zorgen voor goede groei bij de planten en houvast voor de planten. (LINK)

2020 trends in vetplanten

Onze kwekers en trendwatchers zagen onderstaande vetplanten als dé vetplanten in 2020.

 • Aloë Vera is tegenwoordig misschien wel de bekendste vetplant die er is. De sappen uit het plantje worden steeds vaker gebruikt in voeding. Maar wist je dat het sap ook goed werkt als behandelmiddel voor schaafwonden en insectenbeten?
 • De Echeveria is een ontzettend gave vetplant die in allerlei verschillende kleuren komt. De waterhoudende blaadjes lijken net op een bloem, waardoor het een prachtige versiering is voor elke kamer.
 • De Crassula is een vetplantenfamilie afkomstig uit Afrika. Deze vetplanten worden ook wel Jadeplanten of Geldbomen genoemd. Het gave aan deze vetplanten is dat ze in allerlei verschillende vormen komen. Zo heeft de Crassula Tennelli spitse bladeren die alle kanten op groeien, waar de Crassula ‘Hobbit’ weer buisvormige bladeren heeft met een rood puntje. Vind snel de Crassula die bij jou past.

Recente artikelen

5 tips voor een groene en ontspannen kerst
Top 10 diervriendelijke kamerplanten
Laat de feestdagen maar beginnen, dit zijn onze kerstfavorieten

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Ik ga bestellen

Choose your country

 1. België België
 2. Belgique Belgique
 3. Deutschland Deutschland
 4. France France
 5. Nederland Nederland
 6. Österreich Österreich
 7. Schweiz Schweiz
 8. Suisse Suisse
 9. United Kingdom United Kingdom