De voordelen van luchtzuiverende planten

De voordelen van luchtzuiverende planten

Kamerplanten | 30 december 2020

Kamerplanten zijn niet alleen een mooie versiering voor in huis, ze verbeteren ook nog eens jouw leefklimaat. Luchtzuiverende planten zijn de wereld aan het veroveren met hun prachtige groene kleuren en hun positieve effect op mensen. Toch zijn er nog veel eigenschappen van luchtzuiverende planten die minder bekend zijn. Wij leren je graag alles over dit gezonde groen.

1. Luchtzuivering

Het woord zegt het natuurlijk al, luchtzuiverende planten zuiveren de lucht. Dit klinkt alleen simpeler dan het is. Het is algemeen bekend dat planten zuurstof uitstoten. Maar luchtzuiverende planten gaan nog een stap verder. Deze planten kunnen namelijk vervuilde deeltjes uit de lucht opnemen en afbreken. Zo is de zuurstof die de plant uitstoot nog schoner en gezonder om in te ademen. Er wordt zelfs soms beweerd dat een Spathiphyllum (de sterkste luchtzuiveraar) giftige stoffen van sigarettenrook of uitlaatgassen kan filteren. Elke luchtzuiverende plant heeft zijn eigen specialiteit in het opnemen van bepaalde schadelijke stoffen. Houd er wel rekening mee dat het effect van een enkele plant klein is. De NASA Clean Air Study heeft aangetoond dat voor een significant effect 1 luchtzuiverende plant per 10 vierkante meter nodig is. Waar wacht je dus nog op? Geef jouw huis een groene makeover en geniet van alle schone lucht in jouw urban jungle.

2. Een ontspannen nachtrust

Slaap jij onrustig ’s nachts en word je vaak moe wakker? Dit kan meerdere oorzaken hebben en daardoor ook meerdere mogelijkheden om dit op te lossen. Een van de oorzaken kan zijn dat er te weinig vers zuurstof in de lucht zit. Een luchtzuiverende plant biedt natuurlijk hiervoor de uitkomst. Nee, de plant zal je niet instoppen en een verhaaltje voorlezen. Wel zorgt de plant voor genoeg schone zuurstof in jouw slaapkamer om de slaapkwaliteit te verbeteren. Verder hebben planten over het algemeen een rustgevende werking op mensen. Zo ga je rustiger slapen, in schonere lucht en word je vrolijk wakker van al het groen om je heen.

3. Geef jouw concentratie een boost

Eigenlijk werken dezelfde effecten om rustiger te slapen ook op je concentratie en productiviteit. Een schone lucht en rust in je lichaam kunnen zorgen dat je focus op je werk of studie beter wordt. Deze verbeterde concentratie zorgt ervoor dat je effectiever zal werken en je productiviteit kan verhogen. Daarnaast zouden planten ervoor zorgen dat je “batterij” sneller weer opgeladen is. Hierdoor kan je na een korte pauze met jouw groene vrienden helemaal fris en fruitig verder met je werk. Vul dus jouw thuiskantoor helemaal met groen om jouw werkuren een feestje te maken.

4. Luchtzuiverende planten en allergieën

Er wordt wel eens gezegd dat luchtzuiverende planten positief werken tegen allergieën. Kijk uit met het volgen van dit soort uitspraken. Het is een utopie dat luchtzuiverende planten alle stoffen, die een allergische reactie kunnen veroorzaken, uit de lucht filteren. Wel kunnen de planten natuurlijk enkele stoffen opnemen die een allergische reactie kunnen veroorzaken. Er is nog weinig tot geen onderzoek gedaan naar het verband tussen allergieën en luchtzuiverende planten. Hierdoor kunnen geen gegronde uitspraken gedaan worden.

Wil jij de voordelen van deze luchtzuiverende planten zelf ervaren? Bekijk dan ons ruime assortiment luchtzuiverende kamerplanten. Weet je nog niet zo goed welke plant jij wilt aanschaffen? Lees dan ons artikel over onze top 10 luchtzuiveraars.

Wij doen er alles aan om er voor te zorgen dat jouw planten veilig aankomen. Benieuwd hoe we onze planten (en sets) inpakken? Dat zie je in de video hieronder.

Recente artikelen

5 tips voor een groene en ontspannen kerst
Top 10 diervriendelijke kamerplanten
Laat de feestdagen maar beginnen, dit zijn onze kerstfavorieten

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Ik ga bestellen

Choose your country

  1. België België
  2. Belgique Belgique
  3. Deutschland Deutschland
  4. France France
  5. Nederland Nederland
  6. Österreich Österreich
  7. Schweiz Schweiz
  8. Suisse Suisse
  9. United Kingdom United Kingdom