Een feest in huis met de nieuwste trend: hydroponie

Een feest in huis met de nieuwste trend: hydroponie

Kamerplanten |

Hydroponie, een vorm van hydrocultuur, is dé grote kamerplantentrend van dit moment! Het zijn toffe kamerplanten die met hun wortels in het water staan. Niet te verwarren dus met de kantoorplanten die in een pot met hydrokorrels staan. Door de glazen vaas kan je de wortels van de kamerplant zien groeien. Ontdek deze coole trend en doe zelf ook mee!

Creëer een tropisch moeras met deze nieuwe trend

Onze kamerplanten op water komen kant-en-klaar met een mooie vaas. Er zijn veel kamerplanten die op water gezet kunnen worden. Denk hierbij aan de Monstera, pannenkoekplant, Hedera of de bekende hydronie planten: de Clusia en Anthurium. Zelfs vetplanten en sommige kruidenplanten, als salie, basilicum en rozemarijn groeien goed op water. Met al deze tropische kamerplanten maak je een ware moerasjungle van je huis. De plant in glazen pot lijkt net op een mini mangroven in een exotisch moerasgebied. Fantastisch om jouw urban jungle helemaal compleet te maken. Het water geeft een rustgevend effect in de kamer en weerkaatst door de zon mooie kleuren en vormen.

Daarnaast is het superleuk om de plant op water te zien groeien. De wortels zullen zich al snel gaan ontwikkelen en in allerlei vormen groeien. Je kan meegenieten met de groei van de kamerplant, de droom van elke plantliefhebber! Naast het mooie uiterlijk van de plant, geeft het planten op water ook veel voordelen. Sommige plantsoorten groeien beter en sneller op water. Hierdoor kan je nog meer genieten van de groene bladeren of gekleurde bloemen. Daarnaast voorkomt hydroponie veel problemen die ontwikkeling van de plant kunnen vertragen, zoals ongedierte en ziektes. Verder hoef je nooit meer na te denken over de hoeveelheid water die je moet geven. Geen wortel rot meer bij te veel water of uitdroging bij te weinig water. Supermooi en superhandig dus!

Zet jouw hydroplanten in de spotlight

Onze kamerplanten op water houden wel van wat aandacht en staan graag in de spotlight. Daarom zijn sommige vazen voorzien van vrolijke lampjes. Overdag geven deze planten een rustgevend effect, maar ’s avonds komen ze echt tot leven. De lampjes creëren een feeststemming in elke kamer. Verder zorgen de lampjes voor mooie patronen op de muur. Je kan de vormen van de bladeren en wortels perfect herkennen.

Doe jij ook mee met deze toffe trend? Zet dan nu jouw kamerplanten over op water of bestel onze kant-en-klare hydroponie planten.

Wij doen er alles aan om er voor te zorgen dat jouw planten veilig aankomen. Benieuwd hoe onze Hydroponie planten ingepakt worden? Je ziet het in de video hieronder.