Dit zijn de mooiste grote kamerplanten

Dit zijn de mooiste grote kamerplanten

Kamerplanten |

Grote kamerplanten fleuren iedere kamer op. Niet alleen thuis, maar ook op kantoor maken grote kamerplanten meteen sfeer. Naast mooi zijn grote kamerplanten ook nog eens heel handig als natuurlijke afscheiding. Zo kun je gemakkelijk twee ruimtes maken van één grote kamer. In het algemeen zijn de kamerplanten uit deze top 8 redelijk makkelijk in onderhoud. Let er wel op dat deze grote kamerplanten niet naast een verwarming staan.  

Heb jij inspiratie nodig? Wij hebben onze toppers voor je op een rijtje gezet.

1. Strelitzia (Paradijsvogelbloem) 'Nicolai'

De Strelitzia is misschien wel onze populairste kamerplant. De tropische plant, afkomstig uit Zuid-Afrika, staat ook wel bekend als de paradijsvogelbloem. In tegenstelling tot in het wild, komt de plant in de huiskamer niet tot bloei. Wel geven de grote groene bladeren een regenwoud gevoel. Waan je helemaal op safari in Afrika en geniet van het groene uitzicht. Én, de Strelitzia zuivert ook nog eens de lucht! Hij stimuleert een goede nachtrust en helpt bij de concentratie tijdens werk. Wij krijgen altijd een trots gevoel als de Strelitzia een nieuw blad krijgt. Het blad groeit eerst opgerold en komt dan ineens uit. Maak het nu zelf mee en word een gelukkige plantouder! 

2. Philodendron XL

De Philodendron groeit zo de lengte in dat het net lijkt alsof hij een erg lange nek krijgt. Deze tropische Zuid-Amerikaanse plant houdt van een hoge luchtvochtigheid. Maak je eigen urban jungle en zet meerdere tropische planten bij elkaar. Zo houden ze voor elkaar de luchtvochtigheid hoog en kun jij genieten van veel groen om je heen. De hartvormige bladeren zorgen ervoor dat jij helemaal verliefd wordt op de Philodendron! 

Let wel op: Het sap van de Philodendron is giftig. Zet de plant buiten bereik van kinderen en huisdieren.

3. Dracaena

De Dracaena wordt ook wel de drakenplant genoemd, door zijn ruwe stekelige uiterlijk. Deze exotische plant komt oorspronkelijk uit tropische delen van Afrika. De Dracaena  heeft meerdere stammen; je krijgt dus eigenlijk meerdere planten in één. De plant leeft ook nog eens erg lang, waardoor je nog langer kunt genieten van zijn mooie wilde bladerbos. Naast zijn schoonheid is de kamerplant ook nog eens erg nuttig. De Dracaena marginata is namelijk luchtzuiverend! 

4. Ficus lyrata XL (vioolbladplant)

Een plant die op een viool lijkt? Dat is de Ficus lyrata XL, met bladeren die lijken op de vorm van een viool. Met een hoogte van 120-130 cm is deze uit de Afrikaanse regenwouden afkomstige plant een opvallende verschijning voor iedere kamer. Op een kantoor, vlakbij het raam, doet de vioolbladplant het ook goed. Én, met een paar naast elkaar creëer je eenvoudig een natuurlijke afscheiding. Zorg wel dat je tussen alle bladeren door nog bij je bureau kunt komen. 

5. Ficus benjamina

De Ficus benjamina is een hele elegante kamerplant. De plant is zowel te vinden met een enkele stam als met gevlochten stammen. Kies jij voor de ficus met een wilde bladerbos of met een keurige bol van bladeren? Ga voor jouw favoriet! In Australië en Zuidoost-Azië kan de ficus wel 10 meter hoog worden. In huis kan de plant maximaal 3 meter hoog worden. 

6. Schefflera

De Schefflera kent verschillende namen in Europa. In het Nederlands wordt deze plant ook wel de vingersboom genoemd. Dit komt omdat de stengels die uitmonden in een groep met bladeren net lijken op de vingers van een hand. In het Engels heet deze plant de Umbrella tree. Al raden wij aan om niet te schuilen onder de bladeren van deze kamerplant. De plant zelf houdt wel van een buitje, eens in de zoveel tijd. De Schefflera kan tot wel 1,5 meter hoog groeien en heeft ook nog eens een luchtzuiverend effect. Wat houdt jou nog tegen? 

7. Areca palm

Palmen zijn heerlijk om een tropisch gevoel in huis mee te creëren. Je waant jezelf bijna op een wit zandstrand in de warme zon. De luchtzuiverende Areca palm geeft je deze beleving in eigen huis. En als het warm is, kan hij je afkoelen met zijn grote waaiers. Je vindt deze palm in allerlei maten, tot wel 140 cm hoog. Plant de palm in een mand om mee te doen aan de trend van nu. 

8. Monstera deliciosa

De Monstera deliciosa is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een kamerplant die niet meer is weg te denken uit de woonkamer. Deze populaire kamerplant kan monsterlijk groot worden. De grote bladeren met gaten groeien alle kanten op. Bindt ze op aan de mosstok voor een reusachtige kamerplant. Weet je wat zo mooi is aan de Monstera? Behalve zijn schoonheid is hij makkelijk te verzorgen en luchtzuiverend. De plant geeft zelf aan wanneer hij zich niet goed voelt. De nieuwe bladeren krijgen dan geen gaten meer. Dus, hoe meer gaten hoe gezonder de plant!

Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat jouw planten veilig aankomen. Benieuwd hoe we onze grote planten inpakken? Dat zie je in de video hieronder. 

Ga jij voor een grote kamerplant in huis of op kantoor? Of wil je toch nog liever een wat kleinere plant?