De 5 meest opvallende kamerplanten

De 5 meest opvallende kamerplanten

Kamerplanten | 21 juli 2021

Deze kamerplanten hebben allemaal één ding met elkaar gemeen: ze zijn de eyecatcher van elke kamer. Met hun excentrieke bladtekening onderscheiden ze zich compleet van alle andere kamerplanten. De stippen, nerven en kleurverschillen op de bladeren zijn nu helemaal in. Houd jij van een opvallende kamerplant? Dan zijn de volgende planten interessant voor jou!

1. Calathea

De Calathea staat bekend om zijn opvallende nerven en verschillende kleuren in het blad. Van lichtgroene bladeren met donkergroene nerven tot paarse bladeren; je kunt het zo gek nog niet bedenken. Door deze kleuren en patronen valt deze kamerplanten overal op. Daarnaast is hij ook nog eens luchtzuiverend. ’s Nachts slaapt de Calathea door zijn bladeren dicht te vouwen. Bij zonsopgang zie je de bladeren weer langzaam opengaan. Schrik dus niet van het geritsel van de bladeren!

2. Stippenbegonia

De Begonia maculata of stippenbegonia is een echte hipster onder de kamerplanten. De witte stippen op de mooie, grote, groene bladeren geven een oerwoud effect. De rode achterkant van de bladeren zorgt ervoor dat de plant helemaal in het retro thema past. Perfect voor color blocking tegen een felle achtergrond. Toch liever een ander patroon in huis? Ga dan voor een ander soort Begonia. Je vindt ze in allerlei kleuren en vormen, met de meest excentrieke patronen.

3. Alocasia

De Alocasia of olifantsoor komt in veel verschillende soorten, vormen en kleuren. Van groen tot zelfs rood/brons, de Alocasia geeft de kamer een nieuwe kleur. Onze favoriet is de Alocasia amazonica, die ook wel de skeletplant wordt genoemd. Zijn grote groen/zwarte bladeren bevatten opvallende witte nerven. Deze kamerplant geeft de kamer een stoer uiterlijk. De olifantsoor is ook nog eens luchtzuiverend. Zet hem in de slaapkamer voor een uitstekende nachtrust.

4. Caladium

Wow, wat een kleurrijke verschijning! Dat is de opvallende Caladium. Deze kamerplant heeft golvende bladeren waarin je meerdere kleuren kunt herkennen. De roze Caladium is het bekendst van allemaal. Deze plant heeft lichtroze blad met donkerroze nerven. De randen van de Caladium zijn groen wat zorgt voor een mooi kleurcontrast. Perfect voor in iedere stijl woonkamer! Kortom, een must-have voor ieder huis.

5. Tradescantia

We sluiten af met hangend groen. Of moeten we paars zeggen? De Tradescantia bestaat namelijk uit een vrolijke mix van groen en paars. Soms kun je zelfs witte strepen op de bladeren ontdekken. Hang jij deze kleurrijke verschijning naast een rustig gekleurde muur voor een spotlight effect? Of ga jij liever voor een moderne aanpak en zet je de plant in een hoge bloempot op de kast? Als de bladeren van deze hangplant gaan groeien en komen te hangen, geeft dit een mooi jungle effect.

Ben jij geïnspireerd door deze prachtige kamerplanten met bladtekening? Bekijk dan ons assortiment. Liever wat minder opvallende planten? Lees dan ons artikel over onze top kamerplanten.

Recente artikelen

5 tips voor een groene en ontspannen kerst
Top 10 diervriendelijke kamerplanten
Laat de feestdagen maar beginnen, dit zijn onze kerstfavorieten

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Ik ga bestellen

Choose your country

  1. België België
  2. Belgique Belgique
  3. Deutschland Deutschland
  4. France France
  5. Nederland Nederland
  6. Österreich Österreich
  7. Schweiz Schweiz
  8. Suisse Suisse
  9. United Kingdom United Kingdom