De meest opvallende kamerplanten

De meest opvallende kamerplanten

Kamerplanten | 16 januari 2021

Deze kamerplanten hebben allemaal één ding met elkaar gemeen: ze zijn de eye-catcher van elke kamer. Met hun excentrieke bladtekening onderscheiden ze zich compleet van alle andere kamerplanten. De stippen, nerven en kleurverschillen op de bladeren zijn nu helemaal in. Ga jij mee met deze nieuwe trend? Dan zijn de volgende planten interessant voor jou!

1. Calathea

De Calathea staat bekend om zijn opvallende nerven en verschillende kleuren in het blad. Van lichtgroene bladeren met donkergroene nerven tot helemaal paarse bladeren, je kan het zo gek nog niet bedenken. Door zijn kleuren en patronen valt deze kamerplanten overal op. Daarnaast is hij ook nog eens luchtzuiverend. ’s Nachts slaapt de Calathea, door zijn bladeren dicht te vouwen. Bij zonsopgang zie je de bladeren weer langzaam open gaan. Schrik niet van het geritsel van de bladeren.

2. Stippenbegonia

De Begonia maculata of stippenbegonia is een echte hipster onder de kamerplanten. De witte stippen op de mooie grote groene bladeren geven een oerwoud effect. De rode achterkant van de bladeren laat de begonia helemaal in het retro thema passen. Perfect voor colorblocking tegen een felle achtergrond. Toch liever een ander patroon in huis dan stippen? Ga dan voor een andere begonia soort. Je vindt ze in allerlei kleuren en vormen, met de meest excentrieke patronen.

3. Alocasia

De Alocasia of olifantsoor komt in veel verschillende soorten, vormen en kleuren. Van groen tot zelfs rood/brons, de Alocasia geeft de kamer een nieuwe kleur. Onze favoriet is de Alocasia amazonica, die ook wel de skeletplant wordt genoemd. Zijn grote groen/zwarte bladeren bevatten opvallende witte nerven. Het lijkt dus net of je alle botten van de plant kan zien. Deze kamerplanten geeft de kamer een stoer uiterlijk. De olifantsoor is ook nog eens luchtzuiverend. Zet hem in de slaapkamer voor een uitstekende nachtrust.

4. Caladium

Wow wat een kleurrijke verschijning! Dat is de opvallende Caladium. Deze kamerplanten heeft golvende bladeren waarin je meerdere kleuren kan herkennen. De roze Caladium soort is het bekendst van allemaal. Deze plant heeft lichtroze blad met donkerroze nerven. Voor een extra kleurcontrast zijn de randen van de Caladium groen. Hij past in verschillende stijlen woonkamer en past perfect in de interieurtrends van nu. Kortom een must-have voor ieder huis.  

5. Tradescantia

We sluiten af met hangend groen. Of moeten we paars zeggen? De Tradescantia bestaat namelijk uit een vrolijke mix van groen en paars. Soms kan je zelfs witte strepen op de bladeren ontdekken. Hang jij deze kleurrijke verschijning naast een rustig gekleurde muur voor een spotlight effect? Of ga jij liever voor een moderne aanpak en zet je de plant in een hoge bloempot op de kast? Als de bladeren van deze hangplant gaan groeien en komen te hangen, geeft dit een mooi jungle effect.

Ben jij al overtuigd van onze prachtige kamerplanten met bladtekening? Bekijk dan ons kwaliteitsassortiment. Wil jij liever minder opvallende planten? Lees dan ons artikel over onze top kamerplanten.

Recente artikelen

Liefdevol groen voor een leven vol geluk
Uit jouw liefde voor groen
Creëer jouw eigen urban jungle

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Ik ga bestellen

Choose your country

 1. België België
 2. Belgique Belgique
 3. Ceska Republika Ceska Republika
 4. Deutschland Deutschland
 5. France France
 6. Italia Italia
 7. Magyarország Magyarország
 8. Nederland Nederland
 9. Österreich Österreich
 10. România România
 11. Schweiz Schweiz
 12. Suisse Suisse
 13. United Kingdom United Kingdom