Welke planten passen bij welke interieurstijl?

Welke planten passen bij welke interieurstijl?

Groen Interieurtrends | 19 mei 2021

Bij een fijne sfeer in huis, hoort nou eenmaal groen. Maar je wilt natuurlijk wel dat je planten goed passen bij de stijl van de rest van jouw interieur. De één houdt van modern en strak interieur en de ander weer van een retro vintage interieur. Wij geven je per interieur stijl een aantal tips.

1.     Retro stijl

Als je van opvallende kleuren en excentrieke printjes houdt dan is de retro stijl perfect voor jou. Retro stamt uit de jaren 60 en 70, en staat naar felle kleuren en opvallende patronen ook bekend om veel ronde vormen. Kies ook voor kamerplanten die terug zijn van weg geweest met mooie tinten. Onze orchideeën kan je in allerlei kleuren vinden. Of kies voor een opvallende bromelia. Wil je geen bloeiende kamerplant? Bekijk dan de kamerplanten met bladtekening. Deze planten vallen op door de kleurverschillen in de bladeren en prachtige patronen. De Calathea en de begonia passen perfect bij deze stijl. Zet ze in een ronde pot of een gekleurde Artstone Claire bloempot.

2.   Industriële stijl

De industriële interieur stijl is een hele uitgesproken stijl, met veel robuuste elementen en vormen. Vaak komt metaal terug in de afwerking en is er onafgewerkt steen te zien. Ook hout speelt een grote rol in deze stijl. In deze interieur stijl speelt groen een wat subtielere rol dan in de bohemien stijl, waar het groen er echt uit mag springen. Bij de industriële stijl zoek je planten meer aanvullend zijn op de rest van het interieur. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor kruidenplantjes in de keuken in metalen emmertjes. Voor op tafel of in een stalen kast kiezen we voor kleine groene kamerplanten. De blauwvaren heeft met zijn blauw/groenige bladeren wel iets metaal achtig. Prachtig in een Mica (Tusca) bloempot. Deze bloempotten met een metallic gloed vallen zeker in de smaak. Kies zelf of je voor een lichtere of donkere industrie stijl wil gaan. Pas daar de kleur van jouw bloempot op aan. Of wat dacht je van onze koffieplant in houten pot? Subtiel qua uiterlijk maar toch ontzettend mooi voor op de eettafel.

3.     Moderne stijl

Er zijn verschillende opvattingen wat een moderne interieur stijl inhoudt. Wij volgen hierin de urban-modern trend, met strak interieur en opvallende tegenstrijdigheden. Zo kan het zijn dat de muren en meubels van de kamer strak wit zijn met opvallende kleuren in de accessoires. Ook zijn delen van de kamer minimalistisch aangekleed terwijl andere delen vol staan. Wil jij de kamer zo strak mogelijk laten en houd je de kleur achterwegen? Dan raden wij een grote kamerplant aan voor naast de bank. Palmen passen ontzettend goed bij de moderne stijl. Zijn grote waaiers passen uitstekend in de extravagante vormen die de moderne stijl kenmerkt. Opzoek naar het kleur contrast tussen strakke en felle kleuren? Ga dan voor een bloeiende kamerplant. Een grootbloemige potroos of een gloxinia geeft jouw salontafel kleur. Combineer deze planten met de moderne Elho Brussels bloempotten.

4.     Scandinavian stijl

De Scandinavische stijl is een modernere stijl waarin veel zachte vormen en rustige kleuren terug komen. Grijs, zwart en wit worden afgewisseld met lichte houtkleuren. En het mooiste is, planten worden hier gebruikt om kleur in de kamer aan te brengen! Denk bijvoorbeeld aan de Monstera. Deze luchtzuiverende plant brengt niet alleen volop groen in jouw kamer, maar verbeterd ook nog eens de leefklimaat in huis. Of ga voor een kleinere variant zoals de bananenplant. Zet deze planten in een mand voor de extra hout tint in het interieur.

5.     Landelijke stijl

Dit thema komt van het Franse platteland en straalt, zoals het al zegt, het landelijke gevoel uit. Veel donker hout en andere grove materialen worden gemixt met basis kleuren als wit en beige. Ook van de landelijke stijl is er een donkere versie. Daar worden grijs en zwart veel als basis kleuren gebruikt. Het geheel moet warm en huiselijk aanvoelen. Bij de lichte variant past het pampas gras erg goed. Deze grassen plant je buiten en kan je snijden om je interieur op te vrolijken. Zet deze in een mooie vaas op het aanrecht of in het raamkozijn. Lavendel is ook een waardevol voor jouw landelijke huisstijl. Voor een donkerdere huiskamer raden wij grootbladerige kamerplanten aan, zoals de Alocasia of de Strelitzia. Deze springen er uit tussen de donkere kleuren.

6.     Bohemien Stijl

De bohemien stijl staat bekend om zijn vele kleuren en creatieve vormen en kleuren komen hierin terug. Veel kleuren die in deze stijl terug te vinden zijn, doen je denken aan de natuur: zoals pastelkleuren, groen en bruin. Deze stijl komt oorspronkelijk uit Zuid-Europa en Noord-Afrikaanse landen. Om jouw kamer met groen te versieren raden wij hangplanten aan. Deze planten kan je overal neerzetten of hangen zonder veel ruimte kwijt te raken. Hun soms gekke vormen passen in de Bohemien stijl. Een mooie hangpot in pastelkleuren of jouw plant in een touwhanger maken het helemaal af. Voor op tafel raden we cactussen en vetplanten aan. Hier komen opnieuw de excentrieke vormen en aarde kleuren terug. Zet de plant bijvoorbeeld in een terracotta pot. In de hoek kies je voor een stoere Dracaena. Die geeft jouw kamer nog meer dat warme gevoel.

Staat jouw stijl er niet bij? Of ben jij net opzoek naar andere planten? Bekijk dan onze planten in pot. Deze kant-en-klare combinaties zijn zo bij elkaar gezocht dat de plant en pot perfect bij elkaar passen. Voor elk interieur hebben wij prachtige combinaties gemaakt. Wil jij liever zelf een plant met pot zoeken voor jouw huis? Bekijk dan onze app Planty! Deze app geeft je de mogelijke bloempotten die bij een plant passen. Kies zelf de kleur en vorm uit.

Recente artikelen

Aan de slag met je interieur? Vergeet deze 8 kamerplantentrends niet!
7x creatief met droogbloemen
Spelen met groen in kleinere ruimtes in huis

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Ik ga bestellen

Choose your country

  1. België België
  2. Belgique Belgique
  3. Deutschland Deutschland
  4. France France
  5. Nederland Nederland
  6. Österreich Österreich
  7. Schweiz Schweiz
  8. Suisse Suisse
  9. United Kingdom United Kingdom