Hangplanten: de hipste groen trend

Hangplanten: de hipste groen trend

Groen Interieurtrends | 02 juni 2021

Zijn de kamers bij jou thuis zo vol dat je onmogelijk nog een plekje kan maken voor een kamerplant? Dat lijkt misschien zo, maar voor groen is er altijd wel een plekje! Wij denken dat er altijd plek is voor groen, juist waar je het niet meteen verwacht. Heb je al eens gedacht aan hangend groen? Geef jouw huis een ware jungle-look met onze mooiste hangplanten. Hoe? We vertellen graag de belangrijke items met betrekking tot deze planten.

Dit is waarom hangplanten echt een aanrader zijn

Het hebben van een hangplant brengt ontzettend veel voordelen met zich mee. Om je een idee te geven hoe gaaf deze planten eigenlijk zijn, hebben alle voordelen op een rijtje voor je gezet. Allereerst kun je hangplanten overal kwijt waar je maar wilt. Zo is het Erwtenplantje (Senecio) is perfect om voor het raam te hangen. Denk bijvoorbeeld ook aan een hangplant op een hoge boekenkast, in de vensterbank of in een speciale hangplanten pot. Zorg wel dat deze planten genoeg ruimte hebben om lekker te hangen.

Onze hangende vrienden zijn niet alleen zeer welkom in kleine ruimtes maar juist ook in grote (vaak) legere ruimtes. Werk jij in een grote kantoor ruimte en wil jij niet alle gesprekken van de andere kant van het kantoor horen? Dan lossen hangplanten jouw probleem op. Hangplanten hebben namelijk een akoestische werking, wat er voor zorgt dat niet alle geluiden meer door het kantoor heen echoën. Verder maken planten je natuurlijk heel vrolijk en werken ze goed tegen de stress. Daarom staat het bij Bakker helemaal vol met groen.

Tot slot, zien deze planten er natuurlijk gewoon heel cool uit. Hangplanten geven een waar urban-jungle gevoel. Combineer allerlei soorten hangplanten of mix ze met andere kamerplanten. Pas wel op dat je niet aan de lianen slingert

De belangrijkste tips voor jou hangplanten in huis

 1. De verzorging van jouw hangplant begint al bij het ophangen. Zorg dat je een stevige haak hebt om jouw hangplant aan het plafond te bevestigen, zeker als je kiest voor een zwaardere pot.
 2. Denk goed na over de pot die je kiest voor je hangplant. Niet alleen het uiterlijk en de zwaarte van de pot is belangrijk, maar ook hoe je hem in de pot gebruikt. Planten worden meestal geleverd in een plastic binnenpot met gaten. Dit is niet voor niets, want op die manier sijpelt het water er goed Om deze binnenpot heen plaats je de hangpot, zodat het functioneel en mooi is tegelijk.
 3. Hang of zet jouw groene aanwinst op een hoogte waar je zelf nog bij kan. Als je ze zo hoog hangt dat je een trap moet pakken zal je sneller het watergeven vergeten of overslaan. Daarnaast is het belangrijk de je de aarde kan voelen om te weten wanneer de planten water nodig hebben. Een pothaak die makkelijk is los te halen, kan ook een oplossing zijn wanneer je plant hoog aan het plafond hangt.
 4. Houd er rekening mee dat warme lucht stijgt. Hoe hoger jouw hangplant hangt of staat, des te sneller de aarde opdroogt en de plant water nodig heeft.
 5. Kijk goed waar je plant komt te hangen of te staan. Hangplanten verschillen in de hoeveelheid licht dat ze nodig hebben om optimaal te bloeien. Bedenk dus voordat je een groene hanger besteld eerst waar deze wordt geplaatst en hoeveel natuurlijk licht Op de desbetreffende plek schijnt.

Onze toppers

 • Het Erwtenplantje is een grappig plantje waarbij de blaadjes net lijken op kleine en grote erwten. Het populaire plantje kan heel lang worden dus houd daar rekening mee. Wil je meerdere erwtenplantjes? Dat kan! Het erwtenplantje is makkelijk te stekken. Snij of knip een van de slierten met erwten af en laat deze drogen. Als de sliert na een tijd goed gedroogd is, haal je de onderste erwten van de stengel af en plant je deze in vochtige aarde. De plant zal zich binnen een paar weken wortelen.
 • De Lipstick hangplant, bijvoorbeeld de Japhrolepis, komt oorspronkelijk de Aziatische regenwouden en is een prachtige bloeiende plant. Met zijn zalmroze bloemetjes en lichtgroene bladeren is het een mooie, kleurrijke verschijning voor in huis.
 • Wat dacht je van de Hedera, de “klimop” onder de hangplanten? Hij kan dus zowel omhoog als omlaag groeien. De Hedera wordt gekenmerkt door zijn volle groene vijfhoekige bladeren. Daarnaast heeft de plant een luchtzuiverende werking en heeft het niet veel licht nodig. De Hedera is dus een perfecte plant om bijvoorbeeld jouw kantoor of logeerkamer van wat extra groen te voorzien.
 • Wil je naast het groen ook nog kleur in huis? Dan is de Tradescantia dé hangplant voor jou. Met zijn groen en paarse bladeren is de Tradescantia een opmerkelijke verschijning in elke kamer.
 • Varens zijn terug van weggeweest! Deze luchtzuiverende planten komen in allerlei verschillen vormen, maten en tinten groen voor. Elke varen heeft zijn eigen unieke stijl van bladeren. Doordat de varen houdt van een hoge luchtvochtigheid is het een ideale plant voor in de badkamer of keuken. Wij noemen heb ook wel: de terug van weggeweest plant!

Recente artikelen

Aan de slag met je interieur? Vergeet deze 8 kamerplantentrends niet!
7x creatief met droogbloemen
Spelen met groen in kleinere ruimtes in huis

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Ik ga bestellen

Choose your country

 1. België België
 2. Belgique Belgique
 3. Deutschland Deutschland
 4. France France
 5. Nederland Nederland
 6. Österreich Österreich
 7. Schweiz Schweiz
 8. Suisse Suisse
 9. United Kingdom United Kingdom