Botanische trend: planten in manden

Botanische trend: planten in manden

Groen Interieurtrends | 09 juni 2021

Niets is zo leuk om je woonomgeving om te toveren met groen! Welke ruimte je ook neemt, van groen wordt je blij en daarnaast is het ook nog eens goed voor je. Maar groen heeft ook een jasje nodig. Vaak is dit in de vorm van een bloempot, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Manden zijn namelijk helemaal trendy en passen bijna bij alle kamerplanten.

Binnen een handomdraai in tropische sferen

Vaak zit er in manden riet, jute of rotan. Deze materialen horen niet alleen thuis in de jungle, maar komen zeker ook goed tot hun recht in het interieur. Door een mand om een van jouw kamerplanten plaatsen krijgt hij die jungle-look die overal wel past. Dit maakt het wel extra makkelijk om je woon-, slaap- of badkamer te upgraden met groen.

De kameleon onder de bloempotten

Manden zijn ideaal om te combineren. Door de neutrale kleur matchen ze perfect bij allerlei andere kleuren. Dit kan bij één kleur zijn of een spektakel aan allerlei kleuren, een mand past altijd. Meestal zorgt hij zelfs nog voor nét dat beetje rust wat die ene hoek of kale plek in de ruimte nodig heeft.
Ook in solistische vorm hoef je je geen zorgen te maken. Juist dan ligt er meer focus op de plant, waardoor die met kop en schouders er bovenuit steekt.

Best plant-mand combinaties

In principe maakt het niets uit welke plant je wilt gebruiken om in een mand te zetten. Het enige waar je rekening mee moet houden is de potmaat van de plant. Het werkt op die manier hetzelfde als een bloempot. Om het je makkelijk te maken hebben we bij Bakker.com al de keuze voor je gemaakt door een aantal favoriete planten in manden te stoppen.

Areca palm: sfeervol & fris

Deze prachtige, wijde palm zorgt direct voor veel impact wanneer hij ergens een plekje krijgt. Door de vele bladeren en weelderigheid creëert hij dat ware jungle gevoel, wat perfect is voor die ene lege hoek in huis. Ook in de slaapkamer komt hij goed tot zijn recht, al helemaal omdat hij luchtzuiverend is. Super leuk met de juten mand die erbij zit.

Monstera delisiosa: grootste favoriet

Hoe leuk is deze combinatie van een Monstera in een bamboe mand? Perfect voor op een tafeltje, maar ook op de grond kan deze impact maken in huis. Het is al jarenlang een van onze favorieten en wat hem juist zo speciaal maakt zijn de perfecte bladeren met, door de plant zelf, gevormde gaten erin.

Strelitzia: ultiem jungle gevoel

Wauw, deze plant laat zichzelf altijd vanuit zijn beste kant zien. Je kunt er goed de hoogte mee in, waardoor hij goed opvalt. Het leuke is ook nog eens dat de mand waar hij in zit, gemaakt is van palmbladeren. Super leuk!

Toch geen mand? We hebben ook leuke combinaties met bloempotten!

Recente artikelen

Aan de slag met je interieur? Vergeet deze 8 kamerplantentrends niet!
7x creatief met droogbloemen
Spelen met groen in kleinere ruimtes in huis

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Ik ga bestellen

Choose your country

  1. België België
  2. Belgique Belgique
  3. Deutschland Deutschland
  4. France France
  5. Nederland Nederland
  6. Österreich Österreich
  7. Schweiz Schweiz
  8. Suisse Suisse
  9. United Kingdom United Kingdom