Top 10 bloembollen

Top 10 bloembollen

Bloembollen | 12 april 2020

Bloembollen in bloei zorgen voor kleur in je tuin, op het terras of balkon tijdens het voorjaar en de zomer. Daarnaast zijn sommige bollen zijn zelfs geschikt voor binnen. Met deze bloembollen kan je zelfs het hele jaar van kleur genieten. We hebben voor jou onze top 10 bloembollen met de beste kwaliteit samengesteld, om je te helpen bij jouw zoektocht naar de mooiste bloembollen.

1. Tulpen

Tulpen zijn de bekendste voorjaarsbloeiende bloembollen in Europa. De bekervormige bloemen krijg je in allerlei verschillende kleuren. De tulp bloeit tussen april en juni. Deze populaire bloemen zijn prachtig als ze in groepjes in de tuin of in bloempot op het terras of balkon staan. Bekijk ook onze speciale tulpen, zoals de gefranjerde tulp, dubbelbloemige tulp of de look-a-like pioenroos, wat dus ook een tulp is.

2. Narcissen

Narcissen laten de eerste zonnestralen van het voorjaar zien. De gele trompetnarcissen zijn de bekendste. Deze zijn in veel borders, bloembakken en woonkamers te vinden. Wil jij wat anders dan de traditionele gele trompetnarcis? Ga dan voor een kleur mix van geel, wit en zelfs roze of kies voor de excentrieke dubbelbloemige narcis.

3. Allium

Alliumbollen zijn echte sfeermakers in de tuin. Ze hebben opvallende trosjes bloemen, hangend of in bolvorm. Daarnaast steken ze er met kop en schouders bovenuit, soms tot een hoogte van 90 centimeter! Misschien ken je deze bloem beter onder de naam knoflook of sierui. Alliums zijn een perfecte overgang van de lente naar zomer. Ze bloeien namelijk tussen mei en juli. Om het feestje in de tuin helemaal compleet te maken, ruiken ze ook nog eens heerlijk. Super leuk, want die geur trekt vlinders en bijen aan.

4. Sneeuwklokjes

Wil je al snel resultaat zien richting het voorjaar? Dan zijn sneeuwklokjes de perfecte bloembollen. Sneeuwklokjes zijn namelijk een voorboden op het voorjaar. Ze starten vroeg in het jaar met bloeien, januari en februari en zorgen voor een schitterende witte bloemenpracht. Daarnaast bloeien de bloemen meerdere jaren. Dat betekent dus lang plezier!

5. Lelies

Lelies zijn er in diverse vormen en in prachtige kleuren. Witte en roze lelies zijn de bekendste. Het zijn vroege zomerbloeiers die je plant in het voorjaar. Let op: dit is dus anders dan de vorige bloembollen die zijn genoemd. Lelies kunnen overal worden geplant, wat het juist zo leuk maakt wanneer je net nog dat lege plekje in de tuin hebt. Daarnaast zijn het ideale snijbloemen. Zo pluk je uit je eigen tuin een boeket voor binnen.

6. Krokussen

De krokus is een vroege voorjaarsbloeier. De bekendste kleuren zijn wit, geel en paars. De eerste bloemen verschijnen vaak al in februari en de bloem blijft bloeien tot eind maart. Wil jij ook na het voorjaar nog genieten van zo’n prachtige krokus? Dan is de herfstkrokus ideaal om de grijze herfst kleur te geven.

7. Amaryllis

De amaryllis geeft de grootste bloemen die we binnen kunnen telen. Met de exotische bloemen zien ze er spectaculair uit. Ze zijn heel makkelijk te houden, omdat ze zelf zonder vaas of pot kunnen groeien uit de bol. Ook buiten kunnen amaryllissen prima groeien. Tip: zet ze bijvoorbeeld in een mooie bloempot.

8. Hyacinthen

Hyacinten zijn met name te herkennen aan de prachtige kleuren en opvallende geur. De trosjes bloemen geven een speels effect aan jouw tuin of balkon. Er zijn zelfs hyacinten met dubbele bloemen. Dat is dubbel genieten.

9. Iris

Irissen vind je in de mooiste exotische kleuren. Maak een feestje buiten door meerdere kleuren dicht op elkaar te planten. Je herkent de iris makkelijk aan de excentrieke vormen van de bloembladeren.

10. Anemoon

De anemoon bloeit heel uitbundig, verwildert snel en vormt zo in het voorjaar een mooi bloementapijt. Ga jij voor de Anemone blanda met zijn kleine wortelvormige bloemblaadjes of voor de Anemone coronaria met kelkvormige bladeren? Welke je ook kiest, zie komen in een overvloed aan kleur.

Recente artikelen

Bare rooted planten: duurzaam, hip en terug van weggeweest
Alles over bloembollen voor binnen
Bloembollen verzorgen na de bloei

Winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Subtotaal

Ik ga bestellen

Choose your country

  1. België België
  2. Belgique Belgique
  3. Deutschland Deutschland
  4. France France
  5. Nederland Nederland
  6. Österreich Österreich
  7. Schweiz Schweiz
  8. Suisse Suisse
  9. United Kingdom United Kingdom